caixa popular

Plataformes ecologistes asseguren que la central de Cofrents podria provocar un Fukushima 2

Els últims incidents es van produir un mes després que la CSN realitzara una inspecció

Central nuclear de Cofrentes

Plataformes ecologistes asseguren que la central de Cofrents podria provocar un Fukushima 2
02/02/2018 -

El Moviment Ibèric Antinuclear (MIA), la plataforma Tanquem Cofrents i Ecologistes en Acció han reivindicat el tancament definitiu de la central de Cofrentes, després dels diversos incidents que s’han produït en els últims mesos, i abans que arribe la seua data de renovació que està prevista per a 2021. I és que, en un breu període de temps, la central de Cofrents ha patit diferents parades per irregularitats en el seu funcionament.

La primera incidència es va produir l’octubre de 2017, quan es va produir un problema en les mesures de cabals dels dos llaços de refredament. Després d’uns dies de cessament, es va tornar a engegar, la qual cosa va provocar un nou incident el 8 de novembre, en produir-se una ruptura d’una vàlvula d’un dels llaços. Mesos més tard, el 5 de gener, la central es va veure en l’obligació de parar, de nou, per una fugida en els accionadors de les barres de control. I, finalment, el 13 de gener, es va produir un altre polèmic succés en posar la central en funcionament. En aquesta ocasió, la vibració anòmala en una peça de la turbina va provocar una altra parada forçosa.

Davant aquesta sèrie d’incidents, des de les plataformes ecologistes no solament han posat en dubte que la central de Cofrents garantisca la seguretat de les seues instal·lacions, sinó que han posat en advertiment a la societat. ‘Estem jugant amb foc. Podemos assistir a un Fukushima 2‘. En aquest sentit, han afegit que ‘un accident a Cofrents posaria potes enlaire tot el turisme i la indústria del Mediterrani’.

Així mateix, han denunciat que totes les incidències que s’han anat produint en aquest últim temps han suposat un augment de l’exposició a la radiació per als treballadors, però, a més, han deixat de manifest una sèrie de qüestions que ja s’anaven veient venir: ‘l’envelliment i degradació de la central, la baixa seguretat nuclear per part de l’empresa i la falta de rigor del Consell de Seguretat Nuclear (CSN)’, doncs cal recordar que l’acumulació d’incidents es va produir un mes després d’haver realitzat una inspecció en la central.

Per tots aquests motius, i quan Cofrents està a punt de sol·licitar la renovació del permís al CSN, ja que s’ha de demanar tres anys abans, el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA), la plataforma Tanquem Cofrents i Ecologistes en Acció conjuminen forces per a demanar que, d’una vegada per sempre, la central nuclear es tanque definitivament.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris