25n
25N
25N

La consulta del cens electoral per a les eleccions generals es podrà realitzar fins al 7 d'octubre

Fins al 7 d’octubre, els llistats del cens de Gandia estaran a l’abast de tots els ciutadans per a la seua consulta, reclamar o modificar

La consulta del cens electoral per a les eleccions generals es podrà realitzar fins al 7 d'octubre
01/10/2019 -

El Regidor Delegat de Govern Interior, Jose Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar del dispositiu informatiu que l’Ajuntament de Gandia posarà en marxa de cara a la celebració de les pròximes eleccions generals que se celebraran el pròxim 10 de novembre. Fins al 7 d’octubre, els llistats del cens estaran a l’abast de tots els ciutadans per a la seua consulta, reclamar o modificar, en cas d’error o omissió en el contingut de les dades personals dels ciutadans. En aquesta ocasió, la consulta es podrà realitzar a les oficines del padró a la plaça Tirant i a través del web www.gandia.org.

Tal com ha explicat Prieto, la consulta mitjançant el web i, en compliment de la Llei de Protecció de Dades, s’haurà de realitzar introduint el número de DNI del titular (https://cens.gandia.org/). La consulta indicarà el lloc on exercir el dret a vot el pròxim 10 de novembre. Jose Manuel Prieto va informar que les oficines del Padró obriran ininterrompudament en horari de 08.00 a 20.00 hores els dies 1, 2, 3, 4 i 7 d’octubre i que la consulta també es podrà realitzar a la planta baixa de l’Ajuntament. “Com en altres ocasions esperem que les incidències siguen mínimes tot i que sí que hi haurà variacions, ja que s’han inclòs totes les persones que han complert els 18 anys abans de l’1 d’agost” i ha explicat que en cas d’error en la llista, es pot presentar una reclamació a la mateixa oficina del padró.

Sobre el dispositiu que posarà en marxa l’Ajuntament, el regidor ha explicat que en aquesta ocasió la campanya electoral serà de 8 dies. “Aquesta campanya serà encara més austera perquè és la tercera crida a les urnes en pocs mesos. En anteriors campanyes ja vam acordar en Junta de Portaveus una sèrie de mesures que suposaven un estalvi per a les arques municipals que tornaran a ser adoptades”.

Durant la compareixença, l’edil ha informat del procés per exercir el vot per correu. En aquest cas, els interessats hauran d’acudir a l’oficina de Correus del 24 al 31 d’octubre, presentar el DNI i omplir una sol·licitud. Posteriorment, rebran al seu domicili de 21 d’octubre al 3 de novembre, un correu certificat amb tota la documentació necessària i enviar la sol·licitud de vot per correu a l’oficina del cens electoral.

Finalment, haurà d’acudir a l’oficina de Correus fins al 6 de novembre on, amb el sobre model oficial remés a la mesa electoral, el certificat d’inscripció en el cens i el vot per poder exercir el seu dret. En aquest punt, Prieto ha recordat que el fet de sol·licitar el vot per correu no eximeix de formar part de les meses electorals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =