25n
25N
25N

La 'Festa del Porquet' del carrer Sagunt, declarada Festa d'Interés Turístic

La celebració de sant Antoni Abat del carrer Sagunt s’ha convertit en una tradició per a la ciutat

La 'Festa del Porquet' del carrer Sagunt, declarada Festa d'Interés Turístic
27/06/2019 -

La tradicional celebració de sant Antoni Abat ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. Hui s’ha conegut la notícia, que ha suposat una gran satisfacció per a tots els que, cada any, treballen per a tornar a omplir el carrer Sagunt de festa en honor al sant.

640px-parada_fira_del_porrat3I és que és ja tota una tradició assistir a la benedicció dels animals que cada 17 de gener organitza la ‘Hermandad San Antonio Abad’ de València, i en la qual participen les Falleres Majors de València, les unitats canines de la Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil i la Unitat Militar d’Emergències, així com els carros de tirs de cultiu, les amazones i genetes i una infinitat de veïns i veïnes de València que no es volen perdre una de les desfilades més multitudinàries.

Però és que, a més, la celebració de sant Antoni Abat, al carrer Sagunt, està carregada de tradició amb la processó cívica, encapçalada per grups folklòrics de tabalet i dolçaina i danses tradicionals; la popular cremà de la foguera de Sant Antoni, coronada amb la imatge del porquet; o el famós Mercat del Porrat, un mercat ambulant tradicional en el qual es troba tota classe de productes gastronòmics, com a fruita seca, confits o tostons.

Sens dubte, elements característics i únics d’aquesta celebració, que han portat a declarar aquesta celebració, Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − deu =

museo etnologia
ficcions 2019-2020