25n
25N
25N

Torrent celebra una setmana d'activitats pel 75 aniversari del col·legi Santo Tomás de Aquino

Del 24 al 31 de gener, torrentins i torrentines podran gaudir de diverses activitats que repassen la història d’aquest emblemàtic espai educatiu

Torrent celebra una setmana d'activitats pel 75 aniversari del col·legi Santo Tomás de Aquino
15/01/2020 -

L’agenda torrentina està repleta d’actes aquest mes de gener. Després de l’èxit de participació de les activitats nadalenques, amb una Cavalcada de Reis màgica i una Sant Silvestre en la qual van córrer unes 4.000 persones, l’ajuntament pretén continuar amb aquesta tònica amb la celebració del 75 aniversari de la fundació del Col·legi Santo Tomás de Aquino, un centre educatiu que ha marcat la història de Torrent.

Així ho ha anunciat l’Alcalde de la localitat, Jesús Ros, juntament amb l’actual directora del col·legi, Ana Miquel, filla del fundador Enrique Miquel, que han destacat una agenda diversa d’activitats del 24 al 31 de gener en la qual estaran presents exalumnes, alumnat i professorat actual i altres persones que han sigut claus en els 75 anys del col·legi concertat no confessional.

“És el col·legi, l’acadèmia, l’espai que albergava l’educació quan no hi havia res a Torrent en els anys 40 i per això sempre ha sigut fonamental per al poble. Preparava als qui volien estudiar batxillerat en aquella època, que no era una cosa tan comuna com ara”, ha explicat l’alcalde, que ha afegit que “és entranyable recordar tota la història d’aquest col·legi, l’ambient que el caracteritzava, als seus mestres i creadors, que eren veritablement amants del seu treball, perquè tenien un ADN especial que ha marcat a Torrent”.

Miquel, per part seua, ha assenyalat: “Actualment seguim amb aqueix esperit que ens van inculcar durant la nostra infància en aquest col·legi i que marcava als professors, principalment l’amor pels més xicotets i per l’ensenyament”. A més, ha indicat que la commemoració es farà coincidint amb la festivitat de Santo Tomás de Aquino, en la qual sempre s’ha celebrat una missa en la Sagrada Família i partits de futbol, com antigament.

Així, el divendres 24 de gener la programació començarà amb la inauguració a les 19.00 hores de l’exposició fotogràfica i de divers material per a repassar la història des de la seua fundació el 8 de gener de 1945 fins a l’actualitat. Serà a la sala d’exposicions del Centre Juvenil, que després oferirà un vi d’honor per als seus assistents i una actuació de la Unió Musical de Torrent (UMT).

Respecte al dissabte 25, a les 10.00 hores tindrà lloc una Carrera Solidària en família, a la qual cal inscriure’s fins al dia 21 amb la donació d’1 kg d’aliments no peribles. A continuació, a les 12.00 hores, el pati del col·legi acollirà el Dia de les Paelles i el concurs de postres casolanes, per al qual el centre facilitarà la llenya i l’arròs, segons ha apuntat la directora, que ha convidat a tots i totes a participar perquè serà “un dia de germanor entre famílies, alumnes i antics alumnes”.

Durant el dilluns 27 es realitzaran activitats culturals en el Santo Tomás de Aquino, mentre que el dimarts se celebraran els actes més destacats. A les 10.00 hores s’oficiarà la Missa de la Festivitat de Sant Tomàs d’Aquino en la Sagrada Família, com s’ha fet des de sempre; a les 11.00 i 15.30 hores es jugaran partits de futbol al pati, entre les classes de primària i entre l’alumnat d’infantil. També, a les 15.30, hi haurà un campionat de jocs de taula per a adults en el qual caldrà inscriure’s fins al dia 21 en Secretaria. Finalment, un dels actes més emotius serà el de “records del passat”, per a reviure anècdotes que es van viure en el centre. “Són records carregats de sentiment que sempre tenim presents i estic segur que serà entranyable veure el pas del temps i les vivències d’alumnes que ja s’han fet majors”, ha apuntat Ros. Serà a les 19.00 hores en el Saló de la Casa de la Cultura.

Quant al dimecres 29, a les 10.00 hores es realitzaran activitats culturals en el centre i a les 15.30, un berenar i mercat ambulant solidari al pati del col·legi per a recaptar fons per al càncer, en concret per a Juegaterapia.

A continuació, el dijous 30 Cucurucú teatre oferirà l’Oca de Torrent a les 10 hores, i més tard, a les 15.30, es jugarà a jocs tradicionals. A les 19.00 hores, en el Saló de la Casa de la Cultura, Fausto Guerra presentarà “La sombra que adelgaza” juntament amb una actuació musical del quartet de corda del Cercle Catòlic del municipi.

Per a posar el fermall d’or a aquest 75 aniversari, el divendres se celebrarà el Dia de la Pau des de les 9.30 hores i la festa de l’AMPA a les 15.30 i una missa d’Acció de Gràcies en la parròquia Sagrada Família. A les 21.30, el restaurant El Romeral del Vedat de Torrent cuinarà el sopar de clausura en la qual es farà un reconeixement als professors i reines del col·legi durant aquestes set dècades. Per a retirar els tiquets, caldrà sol·licitar-los en Secretaria fins al 28 de gener.

“Amb aquesta celebració posarem en valor el record de les persones que van fer possible aquest espai educatiu per als qui volien estudiar en aquella època. La seua trajectòria aquests 75 anys ha fet possible que hui continue sent una realitat, amb l’ambient d’afecte i respecte que sempre”, ha valorat Ros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − deu =