25n
25N
25N

Celebració del centenari de la mort del pintor Pinazo

Celebració del centenari de la mort del pintor Pinazo
18/10/2016 -

El Museu de Belles Arts de València acull hui un acte públic, en el dia de la mort del pintor valencià Ignacio Pinazo Camarlench, ara fa 100 anys i que per iniciativa de les Corts Valencianes, enguany s’està celebrant l’Any Pinazo per a difondre la vida i obra d’este important artista.

A les 19 hores començarà l’acte amb unes paraules de benvinguda del director del Museu, José Ignacio Casar Pinazo i, a continuació, el President de les Corts, Enric Morera, farà un breu discurs per a destacar el paper de la institució parlamentària en la recuperació de la figura del pintor Pinazo i commemorar en 2016 l’any del centenari del seu traspàs.

En la celebració es farà una sinopsi del quadre de la mort de Jaume I el Conqueridor, un quadre que està al Museu del Prado de Madrid i que enguany s’ha pogut portar a València per a ser exposat per a tots els públics. També, es llegirà un resum del discurs que va fer en el seu dia el pintor Pinazo a l’ingrés com a membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles en 1896 i per a conéixer la vessant més íntima i personal de l’artista valencià, també es llegirà una carta seua.

L’acte d’homenatge a Pinazo finalitzarà a la interpretació musical de La mort d’Ase, fragment de l’obra Peer Gynt (1876) del compositor Edvard Grieg.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − 2 =

museo prehistoria