25n
Orgull
Orgull

Cecova demana a Educació que incloga la figura d'infermera escolar als protocols

Cecova demana a Educació que incloga la figura d'infermera escolar als protocols
10/10/2020 -

El Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) i les principals associacions infermeres de l’àmbit pediàtric de la Comunitat Valenciana, l’Associació Valenciana d’Infermeria Pediàtrica (AVEPed) i l’Associació Científic Espanyola d’Infermeria i Salut Escolar (ACEESE), han demanat que s’incloga “específicament” en els protocols la figura de la Infermera Escolar dins del procés de gestió de casos COVID.

Les associacions han valorat “positivament” que la Conselleria d’Educació “haja rectificat i que no prohibisca que una infermera contractada per un consistori puga entrar a un col·legi”, encara que han demanat que l’administració “vaja més enllà” i incloga la infermera escolar.

“Aquests xicotets canvis als documents podrien beneficiar enormement a tota la comunitat educativa (docents i alumnes) i al col·lectiu d’infermers i infermeres escolars, ja que veurien recolzades les seues actuacions en els centres educatius i aportarien seguretat en els protocols”, ha assenyalat Cecova en un comunicat.

Han destacat que “un gran nombre d’infermeres i infermers escolars en els diferents municipis i col·legis de la Comunitat Valenciana estan participant de manera activa en la cadena de detecció i maneig dels casos en els centres escolars”.

“Tot això a pesar que el protocol de Conselleria d’Educació no fa esment a la seua figura. En moltes ocasions fan de nexe d’unió entre el centre escolar, Atenció Primària i Salut Pública. Participen en el rastreig de casos i a més aporten informació a professors i pares en casos de dubtes, i a l’hora d’actuar davant un determinat cas”, han valorat les associacions.

A més, han assenyalat que “són moltes les comunitats autònomes que les han incloses en els seus programes i protocols”. “Estan apostant per la contractació d’infermeres escolars per part de les seues administracions públiques i dependents dels seus centres d’Atenció Primària. Així és el cas de Múrcia, Canàries o províncies com la de Toledo, que fins i tot va realitzar una convocatòria d’una borsa pública d’infermeres escolars”, han destacat.

“Des del CECOVA, AVEPED i ACEESE unim forces perquè des de les conselleries d’Educació i Sanitat es tinga en compte la figura de la infermera escolar i no s’impedisca en cap cas el desenvolupament de les seues competències en els centres educatius”, han expressat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + onze =