25n
25N
25N

El Cecova reclama incloure la Covid-19 en la llista de malalties professionals

El Cecova reclama incloure la Covid-19 en la llista de malalties professionals
03/04/2020 -

El Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) ha reclamat a les administracions autonòmica i central que la malaltia provocada per la Covid-19 en els professionals sanitaris siga considerada com a malaltia professional.

Així ho sol·licita en diversos escrits remesos a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; al ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá; a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i al síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna.

En aquests escrits, el Cecova defensa que el coronavirus és “un agent biològic susceptible d’ocasionar una malaltia a aquelles persones treballadores per compte aliena (sanitaris) que s’exposen a aquesta”. Per això, argumenta, segons ha explicat en un comunicat, que existeix “relació causal entre l’agent i el mal produït per aquest, reuneix els requisits necessaris perquè es declare com a malaltia professional”.

El Cecova ha lamentat que, “a pesar que s’està produint un contagi massiu a conseqüència de la prestació de la seua funció en l’àmbit laboral i estatutari i en el compliment de la seua prestació assistencial”, la malaltia produïda pel Covid 19 SARS-cov-2 no es troba inclosa en la llista oficial de l’Annex, grup 3, del RD 1299/2006 de 10 de Novembre pel qual s’aprova el quadre de malalties professionals en el sistema de Seguretat Social i s’estableixen criteris per a la seua notificació i registre”.

Sobre la base d’això, ha demanat que “en compliment del que es disposa en els art. 2 i 5 del Reial decret 1299 s’habiliten els procediments necessaris per a incloure la malaltia en la llista de malalties professionals a l’efecte de la seua declaració i reconeixement automàtic per tots aquells professionals sanitaris que s’estan contagiant d’aquesta malaltia, perquè puguen obtenir les prestacions i indemnitzacions que corresponen a aquesta categoria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =