25n
25N
25N

CECOPAL es reuneix per a adaptar a la situació de València al decret de declaració del nou estat d'alarma

CECOPAL es reuneix per a adaptar a la situació de València al decret de declaració del nou estat d'alarma
26/10/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha remarcat «la necessitat d’establir els mecanismes per a adaptar a la nostra ciutat les previsions i pautes de Reial decret aprovat ahir diumenge pel Consell de Ministres en sessió extraordinària, en el qual es declara de l’estat d’alarma inicial de 15 dies, extensible a 6 mesos, com a resposta la situació d’especial risc causada pel virus COVID-19». Així ho ha dit en acabar la reunió del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL).

Tal com ha explicat l’alcalde, «hem estat estudiant els reglaments i directrius del decret aprovat, i com adaptar-los a la ciutat, i donar-los a conéixer a la ciutadania, que ens està plantejant situacions concretes del seu dia a dia, sobre el que es pot i no es pot fer». A més, Ribó ha assenyalat la necessitat de disposar ja de les dades d’incidència de la malaltia a la ciutat de manera desglossada per districtes: «tenim les dades d’anàlisis d’aigües residuals però encara no tenim les dades d’incidència de la malaltia per districtes, que la Conselleria s’ha compromés a fer-nos arribar, perquè des de l’Ajuntament volem informar els veïns i veïnes sobre la seua situació, i avaluar en quins es poden introduir algunes mesures complementàries de control i en quins no és necessari encara». «Però per a poder dur a terme aquest control necessitem conéixer les dades d’incidència», ha afegit.

L’alcalde Ribó ha afegit que «mantindrem operatiu activament aquest Centre de Coordinació des del convenciment que hem de mantenir una estructura fixa amb els principals servicis implicats per a prevenir i controlar els possibles rebrots de coronavirus que es puguen produir».

La sessió de hui, que s’ha celebrat per via telemàtica, ha comptat amb la participació del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, la d’Educació, Maite Ibáñez, i la del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, així com dels servicis que integren el centre (Servicis Socials, Cicle Integral de l’Aigua, Policia Local, Bombers, Protecció Civil, serveis Centrals Tècnics, Medicina Laboral, Sanitat, així com la participació de Creu Roja).

CECOPAL es va constituir el mes de març passat, concretament el dia 13, en el marc del Pla Territorial d’Emergències de València, amb la participació dels diferents servicis relacionats amb la protecció civil i d’emergències de la ciutat, després de la primera declaració de l’estat d’alarma per part del Govern de l’Estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =