caixa popular

Cebrián demana al Govern central "suport extraordinari" per a la situació "extraordinària" creada per la Xylella

Cebrián demana al Govern central "suport extraordinari" per a la situació "extraordinària" creada per la Xylella
03/10/2017 -

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha manifestat davant de la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, que “una situació extraordinària” com la provocada per l’afecció de la ‘Xylella fastidiosa’ als ametlers alacantins “necessita suport extraordinari”. Ho ha fet en el marc de la conferència sectorial en què s’han distribuït els fons del govern per a sanitat vegetal entre les comunitats autònomes.

Elena Cebrián, que ha assistit aquest dilluns i dimarts i hui tant a la conferència sectorial com als consells consultius d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient, ha valorat i agraït els fons adjudicats a la Comunitat Valenciana, però ha lamentat que el mig milió d’euros corresponent a la ‘Xylella fastidiosa’ s’haja fet a costa de l’assignació per a combatre la ‘Ceratitis capitata’.

En l’últim repartiment de la Conferència Sectorial d’Agricultura han correspost a la Comunitat Valenciana 1.927.335 de euros per a prevenció i lluita contra plagues, dels quals mig milió es destinen a la Xylella, un bacteri detectada en les comarques de La Marina Alta i Baixa, a més d’El Comtat, en la província d’Alacant, que ha afectat plantacions d’ametlers.

La consellera ha assegurat que la Generalitat Valenciana continuarà combatent la infecció i propagació d’este bacteri amb mitjans propis i un “enorme esforç” desplegat segons el Pla d’Acció posat en marxa, que inclou prospeccions i anàlisi, actuacions per a la seua eradicació, així com comunicació i explicació les organitzacions agràries, administracions municipals i cooperatives.

Per contrast, ha posat de manifest la preocupació del Consell per les notícies que arriben d’Europa, en particular l’informe de l’Oficina Aliminentaria i Veterinària Europea sobre les “insuficiències” en l’aplicació a França del dispositiu contra la propagació de la Xylella, que s’afig al procediment d’infracció contra Itàlia per no haver adoptat les mesures correctes en la lluita contra este bacteri.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 10 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris