25n
25N
25N

Cebrián defensa la declaració del corredor de cetacis del Mediterrani Occidental com a zona d'especial protecció

Cebrián defensa la declaració del corredor de cetacis del Mediterrani Occidental com a zona d'especial protecció
03/11/2016 -

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha expressat el seu suport a la declaració del corredor de cetacis del Mediterrani Occidental com ZEPIM (Zona d’Especial Protecció d’Importància per al Mediterrani). Així mateix, ha manifestat el suport de la conselleria a la declaració per llei del Mediterrani espanyol com a zona lliure de projectes d’exploració i explotació d’hidrocarburs.

Ambdós pronunciaments s’han produït en ocasió de la reunió que ha mantingut amb el conseller de medi ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, i amb el coordinador del Secretariat Tècnic de l’Aliança Mar Blau, Carlos Brau, artífexs d’esta iniciativa. En la reunió ha participat, així mateix, el secretari autonòmic de medi ambient, Julià Álvaro.

Elena Cebrián ha destacat la col·laboració entre ambdós governs autonòmics en matèria de medi ambient i s’ha referit com a precedent a la declaració institucional sobre el Mar Mediterrani i el Canvi Climàtic firmada fa un any a València amb els governs balear, català i andalús.

El conseller balear i el representant d’Aliança Mar Blava han explicat les seues actuacions respecte a la proposta sobre el corredor migratori de cetacis de la demarcació marina llevantí-balear. L’objectiu és la declaració com a Zona d’Especial Protecció d’Importància per al Mediterrani (ZEPIM) del Conveni de Barcelona, així com l’aplicació immediata d’un règim preventiu de protecció i mesures de reducció del soroll submarí en esta àrea marina localitzada entre les costes de Catalunya, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana.

La consellera Cebrián ha recordat que al Gener d’enguany es va comunicar al govern balear que la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient recolzava la seua actuació en esta matèria i que també es va donar a conéixer al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient la posició respecte d’això.

En matèria d’hidrocarburs, i a pesar d’haver-se aconseguit l’arxiu dels projectes de prospeccions en el golf de València, la titular d’Agricultura i Medi Ambient ha posat de manifest el seu suport a les peticions d’altres governs autonòmics de moratòries sobre permisos d’investigació, exploració i explotació d’hidrocarburs en el mediterrani occidental”.

També en relació amb la protecció del medi marí, ambdós consellers han abordat el tema de la contaminació per plàstics del Mediterrani, i intercanviat informació sobre el procés de posada en marxa del Sistema de Depòsit, Devolució i retorn d’Envasos (SDDR) que els dos governs autonòmics estan impulsant en els seus respectius territoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + quatre =