25n
25N
25N

Cebrián afirma que la planta de Guadassuar exemplifica el canvi en la política de residus del Consell

Cebrián afirma que la planta de Guadassuar exemplifica el canvi en la política de residus del Consell
27/11/2016 -

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha afirmat que la planta de Guadassuar exemplifica el canvi en la política de residus del Consell.

Durant una visita a les instal·lacions, acompanyada per l’alcalde de la localitat i president del Consorci V4, Salvador Montañana, el secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro, i el diputat provincial de l’Àrea de Medi ambient, Josep Bort, Elena Cebrián ha assenyalat que “en la planta de Guadassuar es pot observar la nova política de gestió de residus de la conselleria i el treball portat avance juntament amb el consorci V4 durant aquest últim any i mitjà”.

Es tracta d’una nova instal·lació oberta a la societat per a la seua visita amb la finalitat de divulgar, conscienciar i donar a conèixer amb transparència la gestió dels seus residus.

Referent a açò, Cebrián ha destacat la importància d’invertir en aquestes instal·lacions perquè són fonamentals per a la qualitat de vida dels veïns de la zona i la qualitat ambiental de tots.

A més, ha indicat que Guadassuar també visibilitza l’aposta per la nova política de residus, que té una part fonamental d’inversió i que també bolca l’atenció cap a l’origen i la generació del residu.

“Hem d’anar -ha afegit- cada vegada més a prevenir la generació de residus, a separar en origen, perquè com més separats estan en origen millor serà la gestió en les plantes i menors impactes causarà en la nostra qualitat de vida i en el medi ambient”.

Així mateix, la titular d’Agricultura i Medi ambient ha anunciat que, amb aquesta planta, s’aconseguirà reduir en prop de 30.000 les tones que anualment van a abocador, és a dir, la qual cosa no es pot reutilitzar ni aprofitar.

L’objectiu és que aquesta planta reduirà de seguida la fracció de rebot al 30%, que és l’objectiu que globalment hem d’aconseguir per a complir la directiva marc de residus, que s’ha de complir en 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − tretze =