25n
Orgull
Orgull

Ceballos i Sanabria sobre la Falla Municipal Infantil 2020: "Li pegarem una volta al concepte de Falla"

Ceballos i Sanabria han sigut els artistes fallers triats per a plantar el monument infantil de les Falles 2020

facebook.com/Ceballos-Sanabria

Ceballos i Sanabria sobre la Falla Municipal Infantil 2020: "Li pegarem una volta al concepte de Falla"
17/04/2019 -

Amb un estil propi que els caracteritza, i que el plasmen en cadascuna de les seues obres d’art, els artistes fallers Ceballos i Sanabria van aconseguir conquistar al jurat amb el seu projecte “Saps qui sóc?”, i ser els triats per a posar la seua signatura en la Falla Municipal Infantil de 2020. Serà la desena vegada que mostren el seu treball en la Plaça de l’Ajuntament de València i, encara que ja estan més que acostumats, asseguren estar “molt contents i amb il·lusió” d’afrontar aquest nou projecte.

Encara és molt prompte perquè puguen avançar més detalls de com serà l’esbós de la Falla Municipal Infantil de les Falles 2020. No obstant això, el que si que han confessat és que “li pegarem una volta al concepte de Falla, més nou. En definitiva, serem nosaltres mateixos, però d’una manera diferent“.

José Luis Ceballos i Francisco Sanabria conformen un “equip molt ben engranat”, com ells mateixos es defineixen. Així, mentre Ceballos és llicenciat en Belles Arts i amb un màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals, Sanabria és llicenciat en Història de l’Art i Belles Arts, a més de comptar amb el mateix màster que el seu company. Per això, en cadascuna de les seues creacions, “treballem 50-50”.

0415 falla infantil municipal 2020

Ceballos i Sanabria en l’elecció del jurat

I és que, com explica Ceballos a València Extra, “Paco s’encarrega de la il·lustració i el disseny dels personatges, i jo de la part més constructiva. No obstant això, durant el procés o el pintat treballem a parts iguals”.

Ceballos i Sanabria tenen un estil molt personal, recognoscible en cadascun dels seus treballs. “Plantegem les falles perquè es puguen veure de manera fàcil. Però, a més, busquem contar històries. No fem remakes de contes, sinó que ens inventem un personatge i contem la seua pròpia història. A més, apostem per falles didàctiques amb les quals poder aprendre jugant”.

Cada monument és especial per a ells, i el que està per vindre no pot ser menys. “Ens presentarem a provar, i ha sigut una gran sorpresa que ens hagen triat a nosaltres”. De totes les falles que han plantat en la Plaça de l’Ajuntament, recorden la ‘València Daurada’ de 2013, en la qual van poder complir el seu somni de reproduir els àngels renaixentistes, descoberts en la Catedral de València, o l’última, la de 2016 en la qual van aconseguir plasmar els 80 barris de la ciutat de València. “Va ser una passada, encara que també va ser un treball brutal”.

Ceballos i Sanabria comencen a treballar ja per a perfilar la que serà la Falla Municipal Infantil 2020. “Podrà agradar o no, però serem nosaltres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 9 =