25n
25N
25N

Els CDR detinguts tenien noms en clau per Torra i Puigdemont: Gandalf i Lisa

Un dels investigats va declarar a la Guàrdia Civil que el president es tancaria al Parlament perquè el grup poguera ocupar-lo

RUBÉN MORENO (GENCAT) - Arxiu

Els CDR detinguts tenien noms en clau per Torra i Puigdemont: Gandalf i Lisa
06/11/2019 -

Els membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme en l’Audiència Nacional tenien noms en clau per a l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el seu antecessor en el càrrec, Carles Puigdemont. Al primer li denominaven ‘Gandalf’ i al segon, ‘Lisa’.

Així es desprén del sumari de la causa, al qual ha tingut accés Europa Press, segons el qual un dels investigats, Ferrán Jolis, ho va confessar a la Guàrdia Civil durant diverses hores d’interrogatori en dependències policials després de la seua detenció a la fi de setembre.

En aquelles compareixences, abans de declarar davant el jutge instructor Manuel García Castelló, els investigadors van preguntar a Jolis si va rebre l’encàrrec de l’organització a la qual suposadament pertany, l’Equip de Resposta Tàctica (ERT), per a la seguretat informàtica i de telecomunicacions d’una hipotètica ocupació del Parlament de Catalunya.

TORRA ES TANCARIA Al PARLAMENT

Jolis va manifestar llavors que no recordava qui va fer l’encàrrec, però sí que va deixar clar que “li van dir que venia de part de Presidència” i que “la intenció era que Quim Torra (amb nom clau Gandalf) es quedara tancat dins per al dia D”.

Segons la declaració de Jolis, “volien garantir les comunicacions una setmana i que no hi havia límit de despeses” per a escometre l’ocupació de la Cambra autonòmica. Per això, va afegir, li van demanar “consell sobre si seria viable o no”, tal com consta en el sumari.

El detingut “els va dir que es necessitaven dos emissors potents i un receptor potent amb un repetidor intern, així com gent capaç de solucionar problemes en cada punt”, però no va tornar a tindre notícies sobre aqueix assumpte.

Jolis també va comptar en la seua declaració davant la Guàrdia Civil que va conéixer a la germana de Puigdemont en un “sopar popular en Santa Perpètua per a recaptar diners per a la caixa de resistència” i que algú li va suggerir a ella que ell podia “fer-li un sistema de comunicació segur”.

ERA MONTSE PUIGDEMONT

Per això, va explicar que té guardat en la seua agenda telefònica a la familiar de l’expresident com ‘Montse L.’ i que la ‘L’ ve del nom clau de Puigdemont, que és ‘Lisa’.

A més, en una conversa teléfonica el 8 d’octubre de 2018, Jolis li va dir a Xavier Buigas, un altre dels investigats en l”operació Judes’, que “fa qüestió de dues o tres setmanes” havia organitzat una reunió amb la “germana de Lisa”, a qui li va explicar que era el “que està amb els flamencs a Bèlgica, el manaia”.

“Llavors estic treballant amb ells per a blindar-los comunicacions i assegurar-los una comunicació també amb ‘Gandalf’, que ‘Gandalf’ és el que és ací, el que ja saps qui és, veritat?”, va afegir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − setze =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus