25n
25N
25N

CCOO demana traslladar a setembre l'inici de les classes presencials a Infantil i Educació Especial

CCOO demana traslladar a setembre l'inici de les classes presencials a Infantil i Educació Especial
07/05/2020 -

La Federació d’Ensenyament de CCOO (FE CCOOPV) demana traslladar a setembre l’inici de les classes presencials en Educació Infantil i Educació Especial. El sindicat fa “una crida a la responsabilitat de l’administració educativa davant la possibilitat d’obertura d’aquests espais a partir de la fase II de desescalada”.

Des d’un primer moment, apunta la federació en un comunicat, CCOO ha manifestat que, tant l’Educació Infantil com l’Especial són “etapes educatives, no assistencials, i, per això, són els criteris educatius i sanitaris els que han de marcar el retorn al centre per part del seu alumnat”.

En concret, el retorn de l’alumnat dels centres d’Educació Especial “no pot quedar subjecte exclusivament a la voluntarietat de les famílies, si prèviament no ha existit una planificació i avaluació de l’activitat que garantisca una adequada atenció”, consideren.

Tant els centres d’educació Infantil com els d’Especial tens unes “característiques singulars que fan necessària una excel·lent planificació del seu retorn a l’activitat presencial: els centres d’educació Infantil per la mateixa singularitat de la primerenca edat del seu alumnat, com els centres d’educació Especial on s’incorpora alumnat amb necessitats educatives especials més greus que requereix suports especialitzats d’alta intensitat i individualització durant tota la jornada escolar”.

El sindicat ha mantingut diferents reunions amb els sectors de la comunitat educativa afectada per aquesta fase II de desescalada i s’ha compromés a traslladar dues demandes a la Taula Sectorial d’aquest dijous.

En primer lloc, que l’entrada de l’alumnat es realitze el mes de setembre, per a poder disposar de protocols clars d’actuació, dotació econòmica extraordinària per a fer front a tasques de neteja, personal, elements higiènics i preventius que permeten una major seguretat per aquest alumnat i per al personal professional.

En segon lloc, una reunió específica de la qual “han d’eixir instruccions clares i adaptades a les realitats d’aquests centres perquè compten amb totes les garanties sanitàries i de salut laboral de cara al moment en què es reincorporen a la seua labor presencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + catorze =