25n
Orgull
Orgull

CCOO reivindica que les farmàcies sociosanitàries passen a gestió directa de Sanitat

arxiu

CCOO reivindica que les farmàcies sociosanitàries passen a gestió directa de Sanitat
23/07/2021 -

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV, exigeix que les farmàcies sociosanitàries passen “d’una vegada” a gestió directa i cessament la “intolerable situació d’incertesa i preocupació” que pateix el personal des que va véncer en 2012 el contracte de licitació, però, sobretot, des que en 2018 es va plantejar el canvi de gestió d’aquest servei des de la Conselleria d’Igualtat a la Conselleria de Sanitat.

Des de 2018, CCOO ha plantejat, en nombroses ocasions, la “necessitat” de buscar una solució dialogada a la situació laboral dels professionals que presten aqueix servei, sense que fins hui es done una solució definitiva.

Durant aquest temps, el projecte per a la continuïtat de la prestació d’aquest servei ha patit diversos canvis i retards, motivats fonamentalment pels canvis de responsabilitats en les conselleries afectades, “la qual cosa ha contribuït a incrementar la preocupació del personal respecte al seu futur professional i al manteniment de les seues ocupacions”, ha alertat.

Aquest sindicat “sempre” ha defensat que la integració dels serveis externalitzats ha de fer-se sota una fórmula amb seguretat jurídica plena, respectant els drets del conjunt de les persones treballadores afectades i amb les màximes garanties en la continuïtat de la gestió directa per a prestació del servei.

En aquest sentit, CCOO rebutja l’anunci de la creació d’una empresa pública per a la seua gestió i, després de nombroses mobilitzacions liderades per CCOO, la Conselleria va canviar de criteri apostant per la gestió directa.

“Lamentablement, hui dia, l’Administració segueix sense aclarir ni el calendari ni el pla previst per a la integració de les farmàcies sociosanitàries, la qual cosa suposaria que el personal deixe d’estar als llimbs i posar fi a una situació d’enriquiment injust que suposa un increment del cost”, ha afegit.

Actualment, els serveis de farmàcia sociosanitaris estan situats en les residències de persones majors dependents de Borriana (Castelló), La Pineda (Castelló), La Cañada a Paterna (València) i La Florida (Alacant); mentre que la unitat de coordinació del programa està situada a la ciutat administrativa 9 d’Octubre de València.

Per a CCOO és “inacceptable” mantenir a aquest personal “en una constant incertesa i preocupació” sobre les seues condicions de treball i el seu futur laboral i professional, per això aquest sindicat exigeix a l’Administració que explique com serà el procés de reversió a la gestió directa de les farmàcies sociosanitàries i establisca el calendari i els terminis per a la integració d’aquest servei en la Conselleria de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + onze =