25n
25N
25N

CCOO rebutja la proposta d'OPE 2020 de la Conselleria de Sanitat perquè "perpetua les deficiències de plantilla"

CCOO rebutja la proposta d'OPE 2020 de la Conselleria de Sanitat perquè "perpetua les deficiències de plantilla"
05/11/2020 -

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris FSS CCOO-PV ha rebutjat la proposta d’Oferta de Públic d’Ocupació (OEP) que la Conselleria Sanitat ha presentat en la Taula Sectorial perquè “perpetua les deficiències de plantilla en un moment tan crucial per a la legitimitat de la sanitat pública”, segons ha assenyalat el sindicat en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha explicat que “una de les febleses més evidents” que està deixant la pandèmia és la que té relació amb la plantilla estructural de la sanitat pública, que ja “resultava insuficient per a fer front a la demanda assistencial ordinària després d’anys de retallades de personal que cap Govern s’ha decidit a recuperar”.

CCOO ha insistit en què “al més que s’ha arribat és a adoptar mesures temporals, que l’única cosa que fomenten és l’ocupació precària i temporal en l’SNS, com poden ser els contractes de reforços”. A més, ha recordat que la taxa de reposició “impedeix l’adequat dimensionament de les plantilles”.

En eixe sentit, ha assenyalat que el manteniment durant tants anys de la ‘taxa de reposició’, autèntic “tap” per a l’adequat dimensionament de les plantilles, és “absolutament incomprensible i injustificat i molt més en aquests moments en els quals la pressió sobre el sistema sanitari provocada per la pandèmia ha evidenciat la fragilitat i les deficiències de plantilla”.

A més, amb “nefastos resultats” en les condicions de treball dels professionals i per a les garanties d’una prestació sanitària de qualitat. “Més incomprensible resulta que ni des de l’actual Govern central ni l’autonòmic s’haja fet cap pas per a la derogació d’aquesta mesura que ha impedit, al llarg dels últims anys, la recuperació dels llocs de treball que es van retallar en l’anterior crisi econòmica i que ha vingut llastrant greument la qualitat de l’atenció sanitària i les condicions de treball”, ha retret.

En aquest sentit, ha incidit en què durant tot el període de vigència de la ‘taxa de reposició’, “ni s’ha planificat ni s’ha negociat absolutament res en relació amb els recursos humans i les ofertes ordinàries d’ocupació, limitant-se les taules de negociació a emplenar el tràmit administratiu per a la seua publicació”.

Per tot això, ha postil·lat que “no són moments per a contemporitzar ni ser tebis, màximament quan s’estan quedant en evidència les febleses del sistema pel que fa als Recursos Humans i el seu finançament”, per la qual cosa “es fa més necessari que mai una aposta decidida pel dimensionament real de les plantilles, l’ocupació estable i la qualitat assistencial en la Sanitat Pública”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =