25n
25N
25N

CCOO PV demana protecció per al personal de les ambulàncies i que es garantisca la seua seguretat

CCOO PV demana protecció per al personal de les ambulàncies i que es garantisca la seua seguretat
06/04/2020 -

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV ha reclamat aquest dilluns protecció per al sector de les ambulàncies i una comunicació “precisa”, i ha instat a les empreses, als seus serveis de prevenció i als centres de coordinació “a complir amb el que s’estableix per a garantir la seguretat del personal i de les persones usuàries”.

Des del sindicat s’assegura que, actualment, als treballadors se li insta a reutilitzar els Equips de Protecció Individual i estan “eixint al pas” amb donacions externes de pantalles i màscares. A més, demanen que els serveis dels hospitals on treballen s’encarreguen de la neteja de les seues robes de treball per a major seguretat.

Segons ha denunciat el sindicat en un comunicat, determinats operatius per al trasllat de persones a centres hospitalaris “no compten amb la informació adequada perquè el trasllat es realitze amb garanties de salut per al personal tècnic d’emergències sanitàries (TES)”.

En aquesta línia, recalca que s’han de comunicar els detalls de cada circumstància “per a actuar en conseqüència i evitar riscos de possible contagi” perquè es tracta de “casos de persones amb simptomatologia, en els quals les mesures preventives ja estan descrites per a un contacte estret que inevitablement es produeix quan existeixen dificultats de mobilitat”.

CCOO insisteix que “els equips de protecció individual (EPI), adequats i suficients, són importants per a evitar que la cadena de contagis continue” i, encara que destaca que és conscient de “les dificultats existents respecte als EPI, la comunicació precisa ajuda a l’ús racional dels mateixos i a prevenir, que és de summa importància en aquests moments”.

A més, denúncia que, a l’Hospital Arnau de Vilanova de valència, s’ha deixat a aquest personal “sense els espais habituals de descans-espera i avituallament, per la qual cosa es veu obligat a realitzar trajectes fins a la seua seu amb les consegüents pèrdues de temps a l’hora de realització de noves recollides”.

Un altre problema que apunta el sindicat és l’ús de roba de treball perquè en cas de contactes estrets amb possibles contagiats “pot contaminar-se i ser font de contagi”. Aquesta roba de treball les persones se l’emporten a casa i “no hi ha possibilitat de rentada i canvi suficient per a garantir seguretat”. Al seu judici, “seria necessari que els centres hospitalaris per als quals es treballa pogueren incloure la roba de treball d’aquests professionals dins de la seua actuació, evitant així major problema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + dos =