25n
25N
25N

CCOO creu que Mónica Oltra va ser "valenta" en plantejar la necessitat d'un canvi de model turístic

CCOO creu que Mónica Oltra va ser "valenta" en plantejar la necessitat d'un canvi de model turístic
29/04/2020 -

La secretària de CCOO a l’Alacantí, Consuelo Navarro, ha estimat que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va ser “valenta” en demanar un canvi de model turístic i ha considerat que hi ha qui es torna “boig” quan es planteja “revisar” qüestions “per molt històriques que siguen”.

D’aqueixa manera, Navarro ha rebutjat, aquest dimecres, la petició de dimissió de la vicepresidenta sol·licitada per la patronal hotelera Hosbec. La polèmica va sorgir aquest cap de setmana després de les declaracions en les quals Oltra sol·licitava un canvi de model turístic perquè l’actual “reporta molts beneficis a uns pocs però després arrossega fenòmens com les ‘kellys’ a les quals maltracta tant salarialment com en condicions de treball”.

Navarro, a preguntes dels mitjans en la presentació dels actes per l’1 de Maig, ha reivindicat que la vicepresidenta ha posat sobre la taula “una cosa necessària per a dialogar”. “Quin problema hi ha en aquest país, en democràcia, a posar-se a parlar sobre un nou model o una altra manera de fer les coses”, s’ha qüestionat.

Per a la dirigent sindical s’ha referit així a un model turístic que es basa en “l’ús intensiu de mà d’obra precaritzada”. “Quin problema hi ha de parlar d’aqueixos problemes?”, ha continuat i ha assegurat que l’actual model està generant “greus problemes” en el territori.

“Per descomptat no compartisc les crítiques d’Hosbec i sí que compartim la necessitat d’anar cap a un nou model. És que ací hi ha alguns que es tornen bojos quan algú planteja en democràcia poder revisar les qüestions per molt històriques que siguen”, ha reflexionat i ha sol·licitat un model “on es vigilen les condicions de treball, es respecte a la plantilla que ho fa possible i estiga diversificat i que tinga el valor en el territori, la cultura, en un altre oci i en el medi ambient”.

Així, ha opinat que Mónica Oltra ha sigut “valent” en plantejar aqueixa qüestió i ha confiat que “compte amb els agents socials per a abordar això”.

DIVERSIFICACIÓ

Per part seua, la secretària d’UGT a l’Alacantí, Yaisel Sánchez, ha apostat per la diversificació del model turístic per a evitar els “problemes” que es generen amb l’Imserso o amb la paralització dels sectors no essencials com ara amb la pandèmia.

Sánchez ha parlat així de fomentar el turisme cultural i de congressos que, al seu judici, s’han “abandonat” malgrat ser “fonts de possibilitat de mantenir el turisme de la ciutat des d’una altra perspectiva enfront del sol i platja”.

A més, sobre la polèmica d’Oltra, Yaisel Sánchez ha indicat que hi ha comarques “més afectades” pel turisme a la Marina Alta i Baixa i ha rebutjat entrar en la qüestió perquè “el diàleg social sempre està obert” i s’han pres mesures de la mà dels dos sindicats i de la patronal.

“Els hotelers han de ser conscients que en els últims anys hem anat beneficiant-nos d’ocupacions del 100%, i és cert que és un sector estacional que depén de determinades temporades, però existeixen ocupacions precàries perquè no tenen continuïtat en el temps”, ha prosseguit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 11 =