25n
25N
25N

CCOO i UGT demanen a Ribó la subrogació de treballadors de manteniment de l'Ajuntament en les licitacions

CCOO i UGT demanen a Ribó la subrogació de treballadors de manteniment de l'Ajuntament en les licitacions
16/06/2020 -

CCOO d’Indústria i FICA UGT PV han exigit a l’alcalde de València, Joan Ribó, la inclusió de la subrogació en les licitacions municipals, en aplicació, dos anys després, de l’article 13.1 de la Llei 18/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, per al foment de la responsabilitat social. En aquesta ocasió, la petició es refereix als treballadors que presten serveis de manteniment a la ciutat.

Segons han informat en un comunicat conjunt, dos anys després d’aprovar aqueixa llei que estableix que en la contractació pública les administracions indicaran l’obligació de l’adjudicatari de subrogar-se com ocupador en les relacions laborals, aquest mandat “segueix sense aplicar-se”.

Segons el parer dels sindicats, “resulta paradoxal que dos anys després d’aprovar-se la llei a so de bombo i platerets, encara no es contempla la inclusió de la subrogació en les licitacions públiques del manteniment d’instal·lacions”.

Els secretaris generals de CCOO d’Indústria, Javier Galarza, i d’UGT Federació d’Indústria, Construcció i Agro, Daniel Argente, han traslladat a Ribó que “per a aqueix viatge no feien falta alforges” i que si ja es contemplava la subrogació de les persones que treballen a l’empara de convenis com a hostaleria, neteja, enjardinaments i altres serveis municipals, “era necessària una llei d’aquestes característiques per a garantir els drets laborals per a totes les persones que treballen en empreses de caràcter públic”.

“Es va fer una llei per a garantir la inclusió de la subrogació de les persones que fan serveis públics i ara no s’inclou la clàusula social perquè segueix sense contemplar-se”, critiquen, els dirigents sindicals, que creuen que la llei apareix com “un somni d’una nit d’estiu”.

Segons asseguren, l’alcalde els ha comunicat que estan en vies de solucionar-lo i s’ha compromés a continuar buscant “un marc jurídic que garantisca la inclusió de la subrogació en els plecs d’ofertes de serveis i alineat amb la defensa de la inclusió de la clàusula de garantia social”.

A l’efecte de buscar aqueix marc comú, els serveis jurídics de CCOO i UGT contactaran amb la corporació “per a intentar desbloquejar la situació abans que la licitació es concrete de manera definitiva amb pèrdues irreparables que portarien a la pèrdua d’ocupació o condicions a desenes de treballadors d’empreses com Imesapi o grup Etra, que presten serveis d’enllumenat, manteniment de fonts, ordenació del trànsit, etc.”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =