25n
25N
25N

León (CCOO PV) avisa al Govern valencià: "No estem satisfets amb el diàleg social que està impulsant"

El sindicat se centrarà a impulsar la negociació col·lectiva en igualtat d’homes i dones, sinistralitat laboral i conciliació

León (CCOO PV) avisa al Govern valencià: "No estem satisfets amb el diàleg social que està impulsant"
18/02/2020 -

El secretari general de CCOO PVArturo León, ha advertit aquest divendres al Govern Valencià que des del sindicat no estan “satisfets” amb el diàleg social que està impulsant i ha lamentat que la Mesa Coordinadora per a aquestes negociacions, que depén de Presidència i que esperaven que els donara un empenyiment, “té un recorregut francament gran per a millorar”.

En data de hui, quasi un any des de les últimes eleccions, “solament” s’han constituït dues taules per al diàleg social, la de recuperació social i la d’emergència climàtica, “les altres ni tan sols s’han convocat”, ha postil·lat.

Així ho ha manifestat Lleó en declaracions als mitjans, a l’inici del Consell Confederal de CCOO PV, el seu màxim òrgan entre congressos, on ha presentat el seu informe de conjuntura socioeconòmica i un balanç d’afiliació i d’eleccions sindicals. També se sotmetran a votació els Pressupostos per a 2020, la substitució de quatre nous membres de la Comissió Executiva Confederal i una resolució amb la postura del sindicat davant l’ampliació del Port de València.

En les seues declaracions, Arturo León ha retret al Consell que encara no s’haja abordat la negociació del desenvolupament de la Llei de Foment de la Responsabilitat Social Corporativa, així com de “clàusules laborals”, a les quals ja es van comprometre els partits del Botànic en l’anterior legislatura. “Volem reclamar que es faça ja i que es faça en el marc del diàleg social”, ha subratllat.

Com a aspecte “positiu” ha valorat que malgrat no constituir la taula d’economia,  s’ha aconseguit un acord per a la constitució de l‘Observatori del Treball Decent’, un instrument que permetrà monitorar la situació de l’ocupació indecent a la Comunitat Valenciana i fer propostes per a combatre’l, ha destacat.

També ha ressaltat que en el balanç de la negociació col·lectiva de 2019 s’han negociat convenis que afecten a més de 700.000 persones i sumades a les de 2018, “donen una cobertura de protecció a prop d’1.300.000 treballadors” en la Comunitat Valenciana, el 87%. És a dir, “el 87% dels treballadors tenen convenis col·lectius que els emparen basat en la negociació col·lectiva”, ha insistit.

Precisament, CCOO PV centrarà el seu treball en els pròxims mesos en la “negociació col·lectiva”, un aspecte que considera “clau” en tres vies. Primer, per a millorar l’estratègia valenciana i dotació de l’Administració enfront de les “importants xifres” de sinistralitat laboral. També per a aconseguir la igualtat de drets entre homes i dones; i per a “obrir el debat sobre la possibilitat de modificar la jornada laboral, de manera que es permeta la conciliació de la vida laboral i familiar, sense pèrdua retributiva i a més amb creació d’ocupació”.

ALENTIMENT ECONÒMIC I INFRAFINANÇAMENT

Quant a la conjuntura socioeconòmica valenciana, el secretari general de CCOO PV exposa en el seu informe que es “constata l’alentiment de la situació econòmica de manera similar a la que hi ha en l’Estat i a la Unió Europea” i un “problema” en relació amb el comerç, l’eixida de Regne Unit de la UE, així com una situació de desigualtat i baixos salaris.

En el seu informe, Arturo León adverteix que “no estem avançant adequada respecte a la transformació del model econòmic i de producció”. Segons explica, la inversió en I+d+i està per davall de la mitjana espanyola. A més, l’economia continua sent molt dependent de l’estacionalitat, la qual cosa comporta ocupació amb altes taxes de temporalitat i precarietat i salaris baixos. També observa “amb preocupació” que la indústria, motor fonamental d’innovació i de l’economia, continua patint els problemes que s’arrosseguen des de la crisi de 2008.

En aquest punt, ha lamentat que “la falta d’un sistema de finançament que siga just” per a la Comunitat Valenciana “impedeix promoure prestacions i serveis públics de manera equitativa amb el conjunt de l’Estat”, així com portar avant les polítiques econòmiques i socials que puguen avançar en la millora dels drets.

A més, és “fonamental” que hi haja un nivell d’inversions equivalent al pes poblacional que té la Comunitat Valenciana i tractar el tema de la part del deute “il·legítim” produït a conseqüència de l’infrafinançament, ha agregat.

Arturo León ha reclamat a la Unió Europea i els seus estats membres que generen “estímuls econòmics per a rellançar l’economia i l’ocupació”. En aqueixa línia, valora que l’increment del Salari Mínim Interprofessional va pel bon camí però al seu torn, subratlla la “necessitat d’una reforma del mercat de treball per a reforçar l’estabilitat en l’ocupació, i apuntalar i reforçar la negociació col·lectiva perquè els drets els treballadors es puguen defensar en igualtat de condicions”.

“INDECENT” ACOMIADAMENT PER BAIXES MÈDIQUES

D’altra banda, preguntada la derogació de l’article 52.D de l’Estatut dels Treballadors, que permet l’acomiadament per encadenament de baixes mèdiques i que derogarà aquest dimarts el Consell de Ministres, el secretari general de CCOO PV ha valorat “molt bé” la mesura.

“Ens sembla bastant indecent que una persona que està malalta, que té una baixa mèdica assignada pel metge del sistema publique de salut i per tant, té unes condicions objectives per a ser a la seua casa, puga ser objecte d’acomiadament objectiu sense dret a indemnització”. “Ens sembla que una societat democràtica avançada no deuria en cap cas acceptar aquest tipus de reformes que suposen una involució en els drets enorme”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus