25n
25N
25N

CCOO PV advoca per estendre les mesures de protecció per a evitar una major destrucció de l'ocupació

CCOO PV advoca per estendre les mesures de protecció per a evitar una major destrucció de l'ocupació
02/06/2020 -

CCOO PV ha advocat aquest dimarts per estendre les mesures de protecció per a evitar una major destrucció d’ocupació, després de les dades de l’atur del mes de maig, que reflecteixen que en la Comunitat Valenciana hi ha 575 persones més en situació de desocupació respecte a abril, la qual cosa suposa un augment del 0,13%. El nombre total de persones desocupades és de 440.517, una xifra que no recull a les persones afectades per un ERTO.

La central sindical ha destacat en un comunicat que les mesures de protecció adoptades han esmorteït l’impacte de la crisi sanitària, per la qual cosa considera que han de prolongar-se “per a evitar una major destrucció de llocs de treball”. CCOO PV ha denunciat que les dones són les més perjudicades en l’augment de l’atur de maig i ha reclamat plans per a revertir aquesta situació a través del diàleg social.

Per a CCOO PV, el fet que s’hagen establit mesures de protecció de l’ocupació respecte als ERTO ha “esmorteït” l’impacte de la crisi sanitària. “Si no s’haguera flexibilitzat per a les empreses i protegit a les persones treballadores, estaríem parlant de milers i milers de persones més en desocupació”, ha subratllat Ana García, secretària d’Ocupació de CCOO PV, que advoca per estendre aquestes mesures més enllà del 30 de juny a través del diàleg social, “en aquells sectors en els quals siga necessari, evitant així que un impacte major quant a destrucció d’ocupació”.

El sindicat recorda que actualment són 411.844 les persones treballadores afectades per un ERTO en la Comunitat, el 24% de la població assalariada. Respecte al total de persones en atur, CCOO PV lamenta que el percentatge de dones continua representant quasi el 58% i són les “grans perjudicades” en aquest augment de l’atur al maig, mentre que disminueix notablement en els homes (2.503 homes parats menys que a l’abril, enfront de 3.078 dones més en desocupació).

És a dir, recalca el sindicat, que mentre l’atur en els homes ha disminuït un 1,33%, el de les dones augmenta un 1,22%. A més, CCOO PV manifesta la seua “preocupació” per l’increment de l’atur en joves menors de 25 anys, que ha crescut en 391 persones respecte al mes anterior.

“Tenim un mercat laboral marcat pels serveis, per la qual cosa en ser un dels sectors més afectats per la pandèmia, quant a què ha sigut el primer a tancar i serà l’últim a activar-se al complet, això afecta la volatilitat del nostre mercat laboral”, assenyala Ana García.

El sector serveis és el que més desocupació ha generat amb 307.893 aturats, un 69,9% del total de l’atur de la Comunitat Valenciana. La indústria i la construcció han disminuït l’atur registrat: en el sector industrial hi ha 570 persones en atur menys que a l’abril i en construcció hi ha 2.456 menys.

“REPTES Al davant”

La dirigent sindical insta a posar en marxa mesures per a reactivar l’economia i per a la recuperació de l’ocupació, per a la creació d’ocupació de qualitat i per a rectificar la situació de les dones en el mercat laboral. “Tenim molts reptes al davant que anirem resolent fruit del diàleg social”, apunta.

Per a CCOO PV, la renda no generada, a causa de la menor activitat, “tindrà sens dubte un impacte retardat sobre el mercat de treball, i cal esperar que en els mesos pròxims això repercutisca en forma d’expedients de regulació d’ocupació”.

“Això posa de manifest la necessitat de garantir les mesures de protecció social, amb nous mecanismes de finançament de la Seguretat Social que garantisquen el seu equilibri. D’altra banda, la crisi sanitària hauria de servir per a plantejar la necessitat d’introduir una major equitat en el sistema fiscal, amb la finalitat de millorar el finançament públic i els nivells de despesa social”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =