25n
Orgull
Orgull

CCOO exigeix la integració del personal del Consorci de l'Hospital General en el règim estatutari

CCOO exigeix la integració del personal del Consorci de l'Hospital General en el règim estatutari
30/05/2021 -

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de Comissions Obreres (FSS CCOO-PV) ha exigit la integració del personal del Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV) en el règim estatutari davant la “contínua discriminació” que pateix el mateix.

El sindicat ha assenyalat en un comunicat que aquesta discriminació es produeix perquè el CHGUV es troba adscrit orgànicament al públic instrumental de la Generalitat i funcionalment a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

CCOO ha denunciat que les persones treballadores del Consorci “no
tenen les mateixes condicions laborals i retributives que el personal que presta els seus serveis per a la Conselleria de Sanitat” i ha censurat que aqueix enquadrament en el sector públic instrumental i la “falta de fòrums de negociació efectius” suposen “un segrest del dret a la negociació col·lectiva i un bloqueig d’aquesta”.

L’organització sindical ha incidit que l’article de 121 de la Llei 40/2015 de Règim Jurídic del Sector Públic recull que el personal al servei dels consorcis podrà ser funcionari o laboral i haurà de procedir exclusivament de les Administracions participants i que el seu règim jurídic serà el de l’administració pública d’adscripció i les seues retribucions en cap cas podran superar les establides per a llocs de treball equivalents en aquella.

En aquesta línia, ha censurat que la incorporació en la Llei de Pressupostos de la Generalitat de 2017 del desenvolupament de l’article abans citat “va suposar que en el CHGUV es duguera a terme una retallada salarial i la implantació d’un complement retributiu absorbible a bona part de la plantilla”.

“En aquest procés mai es va equiparar el salari del personal de les categories professionals que tenen menors retribucions que en
la Conselleria i, des de llavors, la plantilla només acumula pèrdues de drets, no li apliquen els que adquireix o recupera el personal estatutari i impedeixen que el sindicat aconseguisca acords que milloren les condicions laborals i retributives”, ha manifestat.

D’altra banda, ha recalcat que en 2017 i 2018 “va existir un compromís de dur a terme la integració del personal del CHGUV en el règim estatutari”, encara que ha criticat que aquesta qüestió “sembla haver eixit de l’agenda de la Conselleria de Sanitat”.

Finalment, FSS CCOO-PV ha rebutjat “rotundament” la possibilitat d’incloure als treballadors del consorci en l’àmbit d’una empresa pública per a gestionar al personal laboral de la Conselleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tres =