25n
25N
25N

CCOO convoca mobilitzacions a la sanitat pública per a reclamar la revisió del model d'Atenció Primària

CCOO convoca mobilitzacions a la sanitat pública per a reclamar la revisió del model d'Atenció Primària
10/10/2020 -

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV ha convocat un calendari de mobilitzacions en la Sanitat pública, que es concreta en concentracions els pròxims dies 13, 20 i 29 d’octubre, per a reclamar “la revisió del model d’Atenció Primària a la Comunitat Valenciana i un increment de la plantilla estructural”.

Les concentracions es realitzaran el pròxim dia 13 en centres d’Atenció Primària i centres de treball de Salut Pública; i el 20 en centres d’Atenció Especialitzada i hospitals. El dia 29 d’octubre s’uniran a les mobilitzacions europees en defensa dels serveis públics de salut, ha explicat el sindicat en un comunicat.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO demana incrementar el finançament en el Sistema Sanitari Públic, fins a arribar al 7,2% del PIB, i amb això, augmentar la despesa en Atenció Primària fins a situar-lo en el 25% del total.

“L’Atenció Primària requereix una inversió tant en personal com en mitjans tecnològics, per a poder donar una atenció adequada a la població, la qual cosa no s’està produint en l’actualitat”, ha manifestat.

De la mateixa manera, ha reclamat l'”enfortiment de la sanitat pública valenciana, per al que és imprescindible la revisió del model d’Atenció Primària i un increment de la plantilla estructural, és a dir que s’incremente el personal de manera estable en el conjunt del sistema, començant per l’Atenció Primària, Salut Pública i altres serveis deficitaris com per exemple urgències”.

També ha instat al Ministeri que retire el Reial decret llei 29/2020, on “de manera unilateral s’imposa la mobilitat geogràfica i funcional a tot el personal sanitari, sense cap mena de negociació”, ha criticat.

CCOO “s’oposa a una possible congelació salarial dels empleats públics”. “Emplacem al Govern al fet que es reprenga la Negociació del III Acord sobre empleats públics, prioritzant la classificació professional i la culminació de la Disposició Transitòria Tercera de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic, i tot el relacionat amb l’ocupació en el sector sanitari”, ha indicat.

Així mateix, insta el Govern que “elimine la taxa de reposició, per a poder generar ocupació sense la precarietat amb la qual s’estan escometent els contractes en l’actualitat”. Al seu judici, “urgeix la modificació l’EBEP i l’Estatut Marc per a causalitzar la contractació i evitar l’excessiva eventualitat que hui existeix al sector sanitari”.

“És el moment de reconéixer al personal sanitari, tota la dedicació i esforç que han desenvolupat durant tota la pandèmia”, ha reivindicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − divuit =

bombers