25n
Orgull
Orgull

CCOO alerta que l'Atenció Primària comença notar l'increment de la quarta ona

CCOO alerta que l'Atenció Primària comença notar l'increment de la quarta ona
06/07/2021 -

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV, ha alertat que l’Atenció Primària comença a notar els efectes de l’entrada en una quarta ona de Covid en la Comunitat.

I la falta de personal, per la no renovació dels contractes de reforç Covid i per la falta de cobertura en el pla de vacances, juntament amb l’augment de la incidència, “estan provocant la saturació dels centres de salut”, ha dit.

Sobre aquest tema, CCOO ja va advertir que era una “temeritat” prescindir de 3.500 contractes de reforç, que eren “necessaris” davant un possible augment dels casos de Covid-19, tenint en compte, a més, que és “necessari” reforçar estructuralment les plantilles per a respondre a la demanda assistencial ordinària i acabar amb la temporalitat, que segons el síndic de Comptes és del 60%, executant les Ofertes Públiques d’Ocupació (OPE).

El sindicat ha indicat que el pla de vacances “també ha arribat tard”, s’ha planificat la segona quinzena de juny, per la qual cosa hi ha professionals que es queden sense cobrir; fins i tot en alguns centres de primària es comparteixen recursos, com ocorre en el departament de salut del Clínic-Malva-rosa. Així, en els centres de salut “una altra vegada no donen proveïment per a respondre a totes les crides, realitzar PCR, rastrejar els casos, atendre la vacunació i les consultes”.

Així mateix, “cal tindre en compte que el seguiment de casos aquesta vegada és més complicat per la falta de personal de Salut Pública i perquè en contagi s’està produint entre els col·lectius més joves que encara no han sigut immunitzats”, ha postil·lat. “Als hospitals també comencen a augmentar l’afluència a urgències i els ingressos per Covid”, ha afegit.

De moment, ha assenyalat que els casos en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) són pocs, però com ocorre en els ingressos en planta “van en augment”. Per exemple, a l’Hospital La Fe de València s’ha obert la tercera sala Covid (35 pacients per sala) i en l’Arnau de València la setmana passada hi havia tres ingressos en planta, ara són 13.

CCOO ha demanat prudència a la població i ha insistit en el compliment de les restriccions i de les mesures de protecció per a reduir la transmissió del virus. Així mateix, ha recordat que el compliment de les mesures juntament amb l’avanç en la vacunació “són les claus per a continuar lluitant contra la Covid-19”.

D’altra banda, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) també ha alertat de la saturació hospitalària i en Atenció Primària en el departament de la Ribera i ha demanat reforços “urgents” de personal.

El sindicat ha explicat en un comunicat que a les 8 hores de hui hi havia 28 persones pendents d’ingrés en Urgències i ha recordat que ahir mateix va reclamar públicament la reobertura de la Unitat de preingressos per a atendre aquesta demanda.

La Central ha advertit de l’elevada pressió assistencial a causa de factors com l’efecte de les altes temperatures en persones majors amb patologies, l’increment de la població per l’època estival o el repunt de casos Covid.

Aquestes circumstàncies provoquen un augment de l’atenció en Urgències, que anit va derivar en 16 persones en aquest servei pendents de llit i aquest matí, de 28, ha puntualitzat.

El sindicat ha lamentat amb aquest panorama, la decisió de la Direcció del departament de salut de desmantellar la Unitat de preingressos, a la qual traslladaven als pacients des d’Urgències i fins que tingueren llit en planta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =