25n
25N
25N

CCOO adverteix que l'Hospital de la Ribera està "prop de la saturació"

CCOO adverteix que l'Hospital de la Ribera està "prop de la saturació"
14/10/2020 -

CCOO ha advertit aquest dimecres que la situació del Servei d’Urgències de l’Hospital de la Ribera està “prop de la saturació” i això “sense haver arribat l’augment de la pressió assistencial pels processos catarrals i gripals de l’hivern”, segons ha assenyalat el sindicat en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha afirmat que el personal sanitari “continua esgotat i cansat” i que “encara no s’ha recuperat de l’estrés que va suposar la primera onada de la pandèmia i ja estem en la segona onada, amb les mateixes condicions: falta de personal, massificació dels pacients i una organització deficient”.

En eixe sentit, ha assenyalat que el nombre de pacients que acudeixen diàriament per a ser atesos al Servei d’Urgències és d’uns 250-300, “un volum de persones que amb molta dificultat se li pot prestar una assistència sanitària de qualitat, malgrat l’interés i les ganes que li posen tots els professionals que allí treballen”.

A més, ha afirmat que el Servei d’Urgències segueix, després de set mesos, “sense tindre un circuit diferenciat i específic per als pacients que arriben a l’Hospital amb patologia respiratòria, coincidint, els pacients amb altres patologies en els box i els familiars en la sala d’espera”. “És una imprudència que a aquestes altures de la pandèmia, es continue en aquestes condicions, ficant en risc, tant als pacients, com als professionals, com als familiars”, ha advertit.

Sobre aquest tema, CCOO ha afirmat que els pacients “s’acumulen en els box, que estan previstos per a dos pacients, però hi ha quatre pacients i ja és habitual que el corredor estiga ple de pacients que no disposen ni de la intimitat ni de l’atenció i el respecte que mereixen les persones quan estan malaltes”. Així, ha assenyalat que encara que aquest llarg cap de setmana ha disminuït la pressió assistencial per la manca d’activitat quirúrgica programada “en quant tornen a obrir els quiròfans, la saturació de pacients està servida”.

INTERVENCIONS QUIRÚRGIQUES

Així mateix, ha assenyalat que mentre “s’amunteguen” els pacients al Servei d’Urgències esperant que es donen altes per a poder ser ingressats, les intervencions quirúrgiques programades “continuen realitzant-se, ignorant que hi ha una planta dedicada a pacients amb Covid-19 i per tant, a la falta de llits habitual en aquest Hospital, s’afig que hi ha menys llits per a ocupar en patologies no respiratòries”.

A més, ha afirmat que la Planta Primera Central “es tanca en moltes ocasions” quan “hauria de servir per a mantenir als pacients en unes condicions dignes, mentre esperen un llit per a ingressar”. “No entenem per què es tanca en tantes ocasions una planta que està dotada de personal les 24 hores i s’envia al personal a altres serveis” ha assenyalat.

Davant aquesta situació “tan preocupant”, de “pacients amuntegats, de sobrecàrrega dels professionals, de falta d’un circuit diferenciat de pacients respiratoris, de planta d’hospitalització infrautilitzada i esperant l’augment de la pressió assistencial de les patologies respiratòries de l’hivern” CCOO ha exigit a la Direcció de l’Hospital de la Ribera que prenga les mesures correctores per a “dignificar als pacients i garantir les condicions necessàries perquè el Personal puga atendre amb respecte i qualitat” als malalts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

bombers
bombers