25n
Orgull
Orgull

El CCCC presenta el #VihsiblesFestival amb orgull i sense prejudicis

El Comité Antisida de València i el Centre del Carme organitzen la quarta edició de l’esdeveniment cultural per la visibilitat de la salut sexual, el VIH i la diversitat

El CCCC presenta el #VihsiblesFestival amb orgull i sense prejudicis
21/06/2021 -

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix el pròxim 2 de juliol una nova edició del Vihsibles Festival, una iniciativa organitzada per Comité Antisida de València i el CCCC, que s’ha convertit en un acte de reivindicació de la diversitat sexual i de gènere de referència a la ciutat de València, en el context de l’Orgull LGTBI+.

El director del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “un any més el CCCC se suma al mes de l’Orgull LGTBI+ amb el Vihsibles Festival. Sorgit fa tres anys en el marc de la nostra convocatòria Altaveu per a projectes d’inclusió i cohesió social, el Vihsibles Festival és una proposta innovadora de visibilització que celebra la diversitat des del respecte i amb sentit de l’humor”.

Per la seua part el Comité Antisida de València, amb aquesta proposta lúdica i gratuïta, busca visibilitzar la salut sexual i el VIH des d’una perspectiva preventiva, inclusiva i transformadora per a les persones.

En la seua quarta edició consecutiva, el Vihsibles Festival compta en la seua programació amb artistes de reconeguda labor artística i activista de tot l’Estat espanyol.

Amb una programació ‘non stop’ de 18.00 a 23.30 h, respectuosa amb les mesures protocol·làries contra la COVID-19, el claustre gòtic del CCCC comptarà amb les actuacions de Supremme de Luxe, artista drag madrilenya, presentadora de l’acabat d’estrenar i popular ‘reality’ d’Atresmedia ‘Drag Race Spain’; la fusió funk, soul, fumba i trap de Ketekalles, col·lectiu català de música urbana i feminista.

Volante de la Puebla, grup sevillà de performance electrofolk, representarà, per primera vegada València, la seua proposta escenicomusical de revisió de la cultura popular andalusa, i també valenciana.

Estaran també en el Vihsibles Festival Sil de Castro, actriu i còmica valenciana, col·laboradora del programa d’RNE ‘Tarde lo que tarde’ i codirectora del xou feminista del monòleg còmic ‘Calladitas estáis más guapas’, i Laura Corbacho, artista extremenya i activista trans, recentment coneguda per la seua participació en sèries com ‘Paquita Salas’, ‘Valeria’ o ‘Veneno’.

Vihsibles Meets Vogue, ball urbà contra l’estigma, és una proposta conformada per cinc ballarins independents establits a Alacant i València (Bastian Hurrycane, Ororo Ebony, Cali The Mango, Toti The Kunt i Ariel) que es trobaran en exclusiva en el Vihsibles Festival amb una proposta de recuperació de la cultura ‘ballroom’ on recrearan el moviment afrollatí i ‘queer’ que es va convertir en canal de lliure expressió i reivindicació dels cossos dissidents en la Nova York dels setanta i huitanta.

La gala estarà conduïda per la vedet contemporània Liz Dust, diva del dia i de la nit valenciana.

Com cada any l’accés al festival és gratuït. Aquest dilluns s’obri la reserva anticipada d’entrades en la web del CCCC per a les dues sessions, a les 18.30 i a les 21.30 hores, reservant-se un percentatge reduït per a la taquilla, amb entrada lliure, fins a completar l’aforament (més informació en www.consorcimuseus.gva.es).

Prevenint les MTS i l’estigma associat al VIH

Indetectable continua sent Intransmissible. Un any més, el lema del festival és I = I (en anglés U=U), una equació basada en criteris científics aplicable també en l’àmbit social, per a trencar amb els mites relacionats amb el VIH. “Indetectable = Intransmissible” vol dir que les persones amb VIH que tenen càrrega viral indetectable estan saludables i no poden transmetre el VIH a altres persones.

L’expressió “càrrega viral” fa referència a la quantitat de virus en sang que té una persona amb VIH. Aquesta és un indicatiu de l’estat de salut: a més càrrega viral, més deterioració del sistema immunitari. La presa dels actuals antiretrovirals redueix els nivells de virus progressivament, de manera que una persona amb VIH pot disminuir la seua càrrega viral fins a fer-la indetectable després de prendre la medicació durant els primers mesos. El control mèdic rutinari al qual se sotmeten les persones amb VIH els permet conéixer i mantindre el seu estat d’indetectabilitat.

#GetTested

L’evidència científica permet afirmar que “indetectable és intransmissible” i que, per tant, les persones amb VIH diagnosticades i tractades no són responsables de les noves transmissions. Per això el Comité Antisida de València emfatitza aquest lema en el Vihsibles Festival: per a eliminar els prejudicis cap a les persones amb VIH i per a previndre les noves transmissions, convidant la ciutadania a realitzar-se proves gratuïtes de diagnòstic d’MTS, per exemple, en el Centre Marítim del Comité Antisida, al barri del Cabanyal de València: www.comiteantisidavalencia.org/pide-cita

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =