25n
25N
25N

Per què ha augmentat el preu dels lloguers?

L’Eixample i Ciutat Vella són els districtes més cars per a llogar un habitatge

Per què ha augmentat el preu dels lloguers?
21/05/2018 -
En quin districte és més car viure?
L’Eixample s’alça com una de les zones més cares per a llogar, seguida d’altres districtes tan populars com Ciutat Vella o Campanar. Poblats Marítims també ha experimentat una pujada important en els lloguers, amb un augment del 27,4%, així com Benicalap. Finalment, aquells districtes en els quals els preus del lloguer han baixat han sigut Algirós i Rascanya.

València s’ha situat com una de les ciutats en la qual més ha apujat el preu dels lloguers. Després de l’esclat de la bombolla immobiliària, van ser molts els que es van decantar pel lloguer. Els propietaris per a traure-li rendibilitat als seus habitatges, i els futurs inquilins perquè el preu dels lloguers era més assequible. No obstant això, la situació ha fet un gir de 360°. I és que, d’acord amb diferents estudis realitzats per immobiliàries, els lloguers s’han encarit a passos engegantits.

En concret, València ha registrat un increment del 39,4%, situant-se com la capital de província en la qual més ha apujat el preu dels lloguers, per damunt de ciutats com Madrid, Las Palmas de Gran Canaria, Palma de Mallorca, i molt prop de Barcelona, amb un augment del 48%, que, de moment, segueix sent una de les ciutats més cares per a llogar. Una situació més que alarmant que, des de la regidoria d’Economia i Turisme de l’Ajuntament de València, encapçalada per Sandra Gómez, han reconegut que, cada vegada, estem ‘més prop d’una nova bombolla’, però aquesta vegada de lloguers i especulació turística.

I és que alguns dels motius que també han contribuït a eixe augment en el preu dels lloguers han sigut, d’una banda, la reducció de l’oferta, ja que com a conseqüència de la crisi va augmentar la demanda del lloguer i, per un altre, que el boom dels apartaments turístics ha provocat que molts propietaris destinen els seus habitatges per a eixa fi, reduint més l’oferta de lloguers residencials, i generant, entre les grans empreses, una especulació immobiliària que afecta, principalment, als veïns dels barris més demandats.

Els apartaments turístics, una de les causes de l’expulsió de veïns

El districte de Ciutat Vella és un dels més afectats per aquest increment dels apartaments turístics. Són ja molts els col·lectius veïnals que venen informant la ciutadania, i l’Administració, del perill de no controlar aquest tipus de pràctiques. Els apartaments turístics han generat un augment considerable dels preus de lloguers, ja que poden traure-li una major rendibilitat a l’habitatge si només la destinen a estades de períodes més curts, en els quals es pot unflar el preu.

Així i tot, el més preocupant és quan eixa pujada del lloguer afecta aquells veïns que viuen tota la vida en un barri, i que en renovar el contracte han de fer front a un augment del preu de l’habitatge desorbitat, que acaba produint una expulsió de veïns per a donar la benvinguda a més apartaments turístics.

Des de l’Ajuntament de València ja han impulsat mesures per a regular i endurir les condicions per a aquest tipus d’allotjaments, com la imposició d’una taxa als clients, la limitació de dies que es pot oferir un apartament turístic, la necessitat de comptar amb un visat de l’Ajuntament i, en el cas de Ciutat Vella, la suspensió cautelar de llicències tant per a ús hoteler, com per a apartaments turístics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − set =

CCCC
torrent