25n
25N
25N

Catorze dies més de mesures restrictives per a la ciutat de València

La Consellera de Sanitat amplia la duració de les mesures per a frenar l’expansió de la Covid-19 en la capital a causa de l’augment de positius en els últims dies

Catorze dies més de mesures restrictives per a la ciutat de València
27/08/2020 -

La Consellera de Sanitat Universal i Pública, Ana Barceló, ha comunicat l’ampliació del període de mesures restrictives, que intenten frenar l’expansió del Coronavirus, a la ciutat de València durant 14 dies a causa de l’augment considerable de casos positius que s’han registrat en la capital. De fet, el nombre de casos del dimarts i del dimecres van ser rècords en el registre de positius en 24 h des que començara la pandèmia. La ciutat valenciana concentra el 33% de l’augment del total de casos de tota la comunitat, per això, la Conselleria de Sanitat ha decidit mantindre les mesures i frenar el creixement.

El recompte de positius per prova PCR en les últimes 24 hores baixa en 436 persones, 396 contagis menys que el dia anterior. La part positiva d’aquests casos és que el 40% són asimptomàtics, per la qual cosa la incidència del virus està causant menys ingressos i hospitalitzacions en UCI. Actualment, hi ha 332 persones ingressades en centres hospitalaris de tota la Comunitat Valenciana, de les quals 42 estan en UCI (219 estan ingressades en centres hospitalaris de València, 24 a l’UCI).

La immensa majoria de nous casos són comunitaris, és a dir, el 95,5% es contagien a la Comunitat Valenciana mentre que només en 0,05% són importats (per aeroport, vaixells…). No obstant això, la Consellera ha volgut destacar la importància de què ara disposen de moltes més eines per a combatre la pandèmia que abans: “estem fent una mitjana de 10.000 proves PCR al dia. El creixement es produeix d’una forma sostinguda i comptem amb més armes per a rastrejar al virus”. Una altra dada esperançadora és que “només el 30% de les persones que realitzen una PCR ixen positives”, afirma Ana Barceló. Així mateix, ha recalcat que “no li faltarà a ningú una PCR que faça falta”.

El Radar Covid continua sent una incògnita a la Comunitat Valenciana: “continuem estudiant la seua implantació, però de moment no sabem si seguirà el ritme de rastrejos en el qual treballem”. Fins i tot ha recalcat que “podria no implantar-se”.

Quant a l’ampliació de mesures restrictives, continuarà la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l’àmbit privat enfront de la recomanació del Govern i es mantindrà la suspensió de visites i eixides de residències de majors: “esperarem a veure com avancen els casos dins del nou marge de temps, ja que la implantació de les mesures són relativament recents com per a veure la seua incidència” ha destacat la Consellera.

Quant a la duresa de les restriccions i a la capacitat de rastreig de les autoritats del compliment de la normativa, la Consellera ha apel·lat a la responsabilitat: “no podem posar a un policia darrere de cada persona perquè complisques, hem d’aprendre a ser responsables”.

Actualització rebrots de coronavirus

València: 3 casos. Origen social.
Orpesa: 3 casos. Origen social.
Ontinyent: 8 casos. Origen social.
Benigànim: 15 casos. Origen laboral.
Gandia i Ròtova: 4 casos. Origen social.
València: 6 casos. Origen social.
València: 6 casos. Origen social.
València: 5 casos. Origen social.
Dénia: 4 casos. Origen social.
Sagunt: 5 casos. Origen social.
La Pobla de Vallbona: 3 casos. Origen social.
Beniarjó: 5 casos. Origen social.
Gandia: 6 casos. Origen social.
València: 4 casos. Origen social.
València: 4 casos. Origen social.
València: 3 casos. Origen social.
València: 5 casos. Origen social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − quatre =