25n
25N
25N

La Categoria B de l'encés de llums també mostrarà els seus espectacles aquesta vesprada

L’encés de llums de la categoria B començarà, hui, a partir de les 20.45 hores

La Categoria B de l'encés de llums també mostrarà els seus espectacles aquesta vesprada
09/03/2017 -

Com cada any, un dels actes fallers més esperats pels valencians, i que més afluència de gent reuneix, és, sens dubte, el tradicional encés de llums. Extraordinaris espectacles de llum i color inunden, especialment, els carrers del barri valencià de Russafa.

Les diferents comissions falleres treballen per a poder crear impactants il·luminacions artístiques, que aconsegueixen sorprendre a valencians i visitants. No obstant això, l’encés de llums es divideix en dues categories: La categoria A, en la qual participen les falles més reconegudes, i que encendran les seues llums el pròxim 10 de març. I la categoria B, que compta amb un pressupost inferior de fins a 11.000 euros, i que avança un dia el seu encés de llums.

D’aquesta manera, les comissions falleres del barri de Russafa es preparen per a sorprendre, aquesta vesprada, als espectadors amb la seua il·luminació. Hui, 9 de març, a les 20.45 hores, començarà l’encés de llums de la Categoria B en el següent ordre: Falla Peris y Valero-Cuba, Falla Cádiz-Los Centelles, Falla Cádiz-Literato Azorín i, finalment, Falla Tomasos-Carlos Cervera.

Per descomptat, no són les úniques comissions falleres de la categoria B que duran a terme el seu particular encés de llums, ja que l’any passat, va ser la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals qui es va alçar amb el primer premi de l’encés de llums de la categoria B, seguida de la Falla Carrera Malilla-Illa Cabrera.

En què consisteix el concurs de carrers il·luminats?

Totes les comissions falleres, que instal·len en dos carrers de la seua demarcació elements d’il·luminació decorativa, com a arcs, garlandes o rètols, poden participar en el concurs de l’encés de llums.

Aquest concurs es divideix en la categoria A i la categoria B, depenent del pressupost utilitzat. A partir d’aquest moment, el jurat, nomenat per la Junta Central Fallera, realitza les visites a les comissions falleres participants, durant els dies 9 i 10 de març, per a decidir quin serà la falla guanyadora.

Els recorreguts que realitza el jurat es publiquen en la pàgina web de la Junta Central Fallera amb 48 hores d’antelació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

museo prehistoria