25n
25N
25N

Sandra Gómez presenta la Càtedra d'Envelliment Saludable

Sandra Gómez presenta la Càtedra d'Envelliment Saludable
27/03/2017 -

La regidora de Persones Majors, Sandra Gómez; el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el degà de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de València, Julio Fernández, han presentat la Càtedra d’Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu. En paraules de la regidora, aquesta càtedra afronta dos grans reptes: “L’envelliment de la població en ciutats en creixement”.

Sandra Gómez ha destacat dues realitats, que “el món envelleix, al mateix temps que s’urbanitza, i la política també. Ara falta que fem que tots dos envellisquen de forma activa i saludable, i en la meua Regidoria treballem cada dia perquè siga així”. Concretament, a València hi ha actualment 200.000 valencians majors de 60 anys.

“Més de la meitat de la població mundial viu en ciutats, i es preveu que per a 2030 ho facen almenys una de cada tres persones. A més, hem de tenir en compte que la previsió és que per a l’any 2050 es triplique la població de majors en el món”, segons la regidora. A la vista d’aquestes xifres, “els governants municipals ens trobem amb dos grans reptes: l’envelliment de la població en ciutats en creixement”, ha recalcat Sandra Gómez.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha destacat que la constitució d’aquesta càtedra obeeix a una “iniciativa de treball de diverses facultats, per descomptat de la Facultat de Medicina i Odontologia, i també Fisioteràpia, Psicologia, i com no, de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Estic convençut de les possibilitats que proporciona l’activitat física a les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 3 =

museo prehistoria