25n
25N
25N

Tastos per a demostrar la salubritat de l'aigua de l'aixeta

Tastos per a demostrar la salubritat de l'aigua de l'aixeta
14/10/2019 -

La regidora de Cicle Integral d’Aigua, Elisa Valía, ha participat aquest matí en el tast a cegues d’aigua que ha dut a terme l’Ajuntament, en col·laboració amb la Unió de Consumidors i EMIVASA, en el Mercat d’Algirós, i que ha conclòs amb l’afirmació “que set de cada deu persones no distingeix l’aigua embotellada de l’aigua de l’aixeta”.

L’Ajuntament ha impulsat aquesta acció “amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir el consum d’aigua embotellada, per l’impacte sobre el medi ambient que comporta la utilització de plàstics d’un sol ús”, tal com ha manifestat la regidora que, així mateix, ha explicat que s’ha realitzat més de mil tastos en els mercats municipals, i el resultat ha estat que “set de cada deu persones que reconeix que pren aigua embotellada no és capaç de distingir en aquesta prova entre l’embotellada i la d’aixeta”.

La regidora ha defensat que cal “combatre la idea que l’aigua de l’aixeta té mal sabor i que no és apta per al consum perquè no és així”. “L’aigua d’aixeta està perfectament controlada, és saludable i en la pràctica aquests tastos han demostrat que no resulta diferenciable”.

Elisa Valía ha recordat que l’Ajuntament de València compta amb “un pla molt ambiciós de millora del sabor de l’aigua a través d’inversions que s’estan duent a terme en les plantes de potabilització”. Així, ha recordat que, amb l’objectiu de millorar l’olor i el sabor de l’aigua subministrada des de la Planta Potabilitzadora de Picassent –una de les quals proveeix la ciutat de Valencià- s’han anat desenvolupant una sèrie d’assajos pilot a fi de determinar la idoneïtat dels tractaments de peroxidació a aplicar, concloent-se l’efectivitat de la combinació d’ozó (O3) i aigua oxigenada (H2O2) en la millora de la qualitat de l’aigua, especialment en l’eliminació d’olors i sabors.

Així mateix, a través de campanyes de divulgació, s’ha informat els usuaris que des de 2017 s’estan duent a terme diversos estudis de sabor i olor de l’aigua en la xarxa de distribució. Això ha suposat la realització de tastos sobre més de 1.000 mostres d’aigua en diferents punts de la xarxa de distribució. I aquest pla de tastos, ha permés l’obtenció de mapes dels sabors més rellevants detectats pels consumidors amb l’objectiu d’aplicar les millores en el tractament en plantes i en la xarxa de distribució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 15 =