caixa popular

CatArte, un maridatge de vins i art a Requena

CatArte, un maridatge de vins i art a Requena
06/07/2017 -

S’entén per maridatge la unió, analogia o conformitat amb què algunes coses s’enllacen o corresponen entre si; en el cas de la gastronomia i el vi, es tracta de casar un aliment amb un brou determinat, de manera que la combinació resultant destaque les propietats i exquisideses de tots dos productes.

dsc08580Una experiència que apel·la als sentits i que s’emmarca en el conjunt d’activitats realitzades amb motiu de l’arribada a Requena de la mostra ‘Memòria de la modernitat’, dins del programa ‘La Diputació en les Comarques’, que tracta d’acostar els serveis que ofereix la Corporació, així com el seu patrimoni artístic als municipis valencians.

En aquest cas, el maridatge s’ha elevat a un nou nivell, el de la combinació de vi i pintura. “Sempre es diu que el vi té part d’art i de cultura. Amb aquesta activitat volem posar en valor els brous de Requena, ampliant la vivència a altres sentits”, ha assenyalat Pedro Navarro, director de l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, pertanyent a la Diputació de València.

‘CatArte’ consisteix en un tast comentat dirigit pel mateix Navarro i per altres dos enòlegs de l’Escola, Francisco Gabaldón i Nicolás Sánchez. Es maridaran dos vins i un cava amb tres obres de l’exposició, que han sigut escollides atenent a criteris de semblança entre parts de les pintures i característiques específiques dels brous, creant una experiència sensorial completa.

Un vi blanc macabeu serà l’encarregat de maridar amb ‘Les estacions’ d’Eusebio Sempere; un negre bobal amb ‘Figura impossible’ de José María Yturralde; i un cava de Cellers Coviñas amb ‘El triomf de la República’ de José María Brel. Sobre els motius d’aquestes singulars connexions es podran descobrir en el mateix tast, en la qual els assistents podran degustar els brous.

L’activitat està organitzada per la Diputació de València en col·laboració amb l’Escola de Viticultura i Enologia i l’Ajuntament de Requena, dins del programa de més de 70 accions preparades en el marc de l’exposició ‘Memòria de la modernitat’, que recorrerà diferents municipis de la província per a acostar el patrimoni de la Corporació provincial. Serà el pròxim 8 de juliol a les 20 de la vesprada en el Museu de Sant Nicolás de Requena. L’aforament és limitat.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC