25n
25N
25N

Catarroja comptarà amb una oficina de la xarxa pública Infohabitatge

Catarroja comptarà amb una oficina de la xarxa pública Infohabitatge
26/06/2018 -

Catarroja comptarà pròximament amb una oficina d’Infohabitatge, la xarxa de la Generalitat Valenciana que, entre altres aspectes, facilita solucions a les persones que ho necessiten a l’hora d’accedir al banc públic de vivendes de la conselleria d’Habitatge.

La primera Tinent d’Alcaldessa de Catarroja i regidora de Desnonaments, Lorena Silvent, s’ha reunit amb la directora general de Vivenda, Rebeca Torró, amb la intenció d’agilitzar la instal·lació d’aquesta oficina en la població de l’Horta Sud com més prompte millor.

La conselleria sufragarà les instal·lacions destinades a aquest servei i la contractació d’una treballadora social que, a hores d’ara, ja està dedicant-se a aquestes tasques. El punt d’Infohabitatge està previst que s’instal·le en les dependències dels serveis de Benestar Social de Catarroja.

Què és Infohabitatge?

Es pretén que la plataforma Infohabitatge es constituïsca com la porta d’accés dels ciutadans i ciutadanes a aquest dret universal.

En Infohabitatge, els qui ho sol·liciten trobaran diversos mecanismes: es podran inscriure en el registre de demandants i també accedir a tota la informació d’interés que servirà com a guia i assistència en el procés per a fer efectiu el dret a un habitatge amb les diferents solucions habitacionals que el nou marc normatiu preveu.

La Llei 2/2017, de la Generalitat, de 3 febrer, per la Funció Social de l’Habitatge, vigent des de l’1 de març de 2017, i sense precedents fins a la data a la nostra Comunitat, representa un vertader avanç històric.

En aquest sentit, Infohabitatge inclou un registre per a demandants de vivenda, ajudes per a pagar el lloguer en el cas de les persones que estiguen immerses en un procés d’execució hipotecària o desnonament, l’accés al Parc Públic d’Habitatge, la possibilitat d’accedir a la rehabilitació i renovació de vivendes i altres serveis, com la Xarxa Lloga, destinats a facilitar que les persones exercisquen el dret universal a disposar d’una vivenda digna.

Per a Lorena Silvent, la instal·lació d’una oficina d’Infohabitatge a Catarroja fa que la localitat es convertisca en “un referent en polítiques actives per a garantir que les persones tinguen accés a la vivenda”.

En tota la comarca de l’Horta Sud, tan sols Catarroja i Torrent ofereixen aquest servei a la ciutadania i a la Comunitat Valenciana hi ha 10 d’aquests punts repartits per tot el territori.

Catarroja, per tant, “està decidida a formar part d’una xarxa que complementa tot el treball de la Comissió Municipal de Desnonaments i les polítiques decidides que la regidoria està desenvolupant perquè ningú haja de veure’s en el carrer per problemes econòmics, de gènere o de qualsevol altra classe”, ha afegit Silvent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

CCCC
torrent