25n
25N
25N

Catarroja visita els seus arrels a través de l’exposició Colps de Llum

Catarroja visita els seus arrels a través de l’exposició Colps de Llum
24/07/2020 -

El Barri dels Barraques de Catarroja compta amb una llum especial aquest estiu, la dels records de centenars de veïnes i veïns transformats en fotografies que llueixen en les façanes del carrer Sant Pere. Un repàs icònic a través de la història del seu veïnat, reunit gràcies a l’esforç del fotògraf Paco Costa i impulsat des de Ciutat Educadora en l’exposició a peu de carrer Colps de llum.

“L’objectiu ha sigut recuperar la memòria d’un barri històric com és el de les Barraques, reviure sentiments, històries i conéixer una miqueta més al veïnat, fomentant, d’altra banda el sentiment de pertinença i integració inclòs en el nostre projecte global de Ciutat Educadora”, explica la regidora i comissària del projecte Colps de Llum, Nuria Blanch.

Les històries construïdes per Paco Costa en aquest particular àlbum de família, passen a ser un recurs original i privilegiat per a la memòria, coneixement i sentit de pertinença de futures generacions. Colps de Llum permet recordar per a avançar, visitar el passat per a trobar d’on venim, qui som, només des d’ací podrem engendrar un futur tolerant i transformador

L’exposició romandrà en el Barri dels Barraques, en principi fins a final d’any. A més, des de l’Ajuntament s’ha plantejat la possibilitat d’expandir la mostra a altres barris de Catarroja per a augmentar el sentiment de pertinença i conéixer els arrels de la localitat.

D’altra banda, el barri també ha vist la transformació d’un dels seus xicotets racons, la Plaça del Port. Una renovació no sols urbanística, amb la remodelació de la plaça, sinó també artística. Des de fa uns dies un mural amb una de les imatges icòniques del Port de Catarroja llueix amb explendor en un espai que s’ha convertit en visita obligada per al veïnat de Catarroja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

CCCC
torrent