25n
Orgull
Orgull

Catarroja recicla més de 2.000 quilos d'oli en un any

Amb el reciclatge d’oli domèstic s’evita la contaminació d’espais naturals i es creen productes ecològics com el biodiesel

Catarroja recicla més de 2.000 quilos d'oli en un any
20/07/2021 -

Els contenidors per a la recollida d’oli vegetal usat procedent d’ús domèstic instal·lats a Catarroja han recol·lectat 2.000 quilos en els darrers 12 mesos. Aquests contenidors estan repartits per diversos barris, concretament als carrers Músic Gimeno, Camí Real, Ramón y Cajal i Jaume I.

A més se situen en les places dels Furs, Fumeral, Horteta, i Corts Valencianes. En l’avinguda Rambleta hi ha tres d’aquests depòsits i un en Vila Carmen i també, es recull en el mercat municipal i en l’ecoparc, que està situat en el polígon industrial.

Els 2.000 quilos d’oli usat que s’han recollit (cada litre d’oli pesa 0,918 quilos) suposa haver evitat un abocament capaç de contaminar quasi 2 milions de litres d’aigua. De fet, cada litre d’oli contamina 1.000 litres d’aigua.

“És important el treball de conscienciació en el reciclatge de l’oli. Conductes incíviques, com l’abocament en els desguassos d’aquest material, pot provocar l’arribada, per exemple al Parc Natural de l’Albufera d’aquest fluid. A més, l’abocament d’oli pot acabar formant una pel·lícula superficial sobre l’aigua que afecte l’intercanvi d’oxigen, perjudicant els éssers vius de l’ecosistema”, explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme.

D’altra banda, coneguts els perjudicis econòmics i per al nostre entorn dels abocaments d’oli reciclat és important saber que el reciclatge d’aquest contribueix a l’economia circular. L’oli vegetal reciclat pot ser utilitzat per a elaborar abonaments, vernissos, cera, cremes, detergents, sabons, lubrificants, pintures, ciris o biodièsel.

En aquesta última utilitat com a combustible es calcula que per cada 100 litres d’oli, depenent de les plantes de tractament i de la maquinària que s’use, es poden obtenir fins a 90 litres de biodièsel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − deu =