caixa popular

Catarroja promociona l'ús de la bicicleta entre el personal de l'administració pública

Catarroja promociona l'ús de la bicicleta entre el personal de l'administració pública
16/02/2018 -

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Mobilitat, ha posat en marxa una campanya per a incentivar la mobilitat sostenible i aprofitar les possibilitats del servici de préstec de bicicletes públiques Catarroda.

Així, des de la regidoria s’ha donat la possibilitat a entitats com el SERVEF, l’Agència Tributària, la Tresoreria de la Seguretat Social, els jutjats, el Centre de Salut o els instituts de fer arribar un llistat amb el personal interessat a desplaçar-se pel municipi fent ús de les bicicletes del Catarroda.

Una vegada s’hagen recollit aquestes dades, l’Ajuntament s’encarregarà dels tràmits pertinents per a proporcionar a les persones interessades un carnet d’usuari o usuària que els permeta llogar bicicletes en els diversos punts de Catarroda que se situen a la localitat.

El servici Catarroda ofereix la possibilitat d’utilitzar les bicicletes públiques de forma gratuïta per a trajectes de menys de 60 minuts. Transcorregut aquest temps, s’ha de deixar la bicicleta a un punt de préstec, encara que, si fóra necessari, és possible llogar-la de nou.

Cal dir que aquest servici de préstec de bicicletes pot ser utilitzat per qualsevol persona interessada a partir de 16 anys –els menors d’edat amb una autorització del pare, mare o tutor– donant-se d’alta en l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà.

Punts de préstec

En l’actualitat, el servici compta amb un total de 14 punts de préstec repartits per tot el municipi. Entre altres, es poden trobar estacions de Catarroda al Centre de Salut, a la piscina coberta, al poliesportiu municipal, a la universitat de la Florida o al Port de Catarroja.

A més, des del mes de juliol és possible desplaçar-se fins a València utilitzant les bicicletes de Catarroda, gràcies a la instal·lació de diverses estacions intermodals –situades a la Creu Coberta, al complex Nou d’Octubre, el carrer Maestro Rodrigo, Sant Isidre i la Universitat Politècnica de València– on es poden deixar les bicicletes de Catarroda i intercanviar-les per les del Valenbisi.

Aquest sistema de connexió intermodal també permet utilitzar els serveis de préstec de Torrent, Paterna, Mislata, Aldaia, Quart de Poblet, Xirivella, Alaquàs, Burjassot i Alboraia amb la targeta de Catarroda.

Aposta per la mobilitat plural i sostenible

Per al regidor de mobilitat, Martí Raga, la iniciativa servirà per “impulsar el transport respectuós amb el medi ambient i permetre a les persones interessades desplaçar-se pel municipi de forma sostenible”.

A més, les obres de construcció d’un carril bici segregat de la calçada que connectarà l’estació de Renfe amb el Port de Catarroja ja es troben en marxa i en els pròxims mesos serà possible visitar l’entorn de l’Albufera fent ús de la bicicleta de forma segura.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + deu =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC