caixa popular

Catarroja organitza la Setmana de la Memòria Històrica per a recordar el bombardeig de la localitat

Catarroja organitza la Setmana de la Memòria Històrica per a recordar el bombardeig de la localitat
23/10/2017 -

Del dilluns 23 al dijous 26 d’octubre Catarroja celebra la I Setmana de la Memòria Històrica, unes jornades que commemoraran el 80 aniversari del bombardeig del municipi durant la Guerra Civil. L’Ajuntament ha organitzat nombroses activitats per donar a conéixer les últimes investigacions i homenatjar les víctimes.

Hui, dilluns 23, a les 19 hores es presentaran les jornades a la Sala Multiusos de l’Ajuntament i es portarà a terme un col·loqui a càrrec de l’historiador Daniel Leal i l’arxiver Pasqual Guillem, responsables de la investigació sobre el bombardeig de Catarroja que explicaran els motius pels quals l’aviació italiana va llançar artefactes sobre la població civil. A continuació, es projectarà l’avanç del documental “20.35. Temps de bombes”, realitzat pel gabinet de comunicació del consistori.

El dimarts 24 s’inaugurarà el nou Motor de la República, un espai emblemàtic que es trobava en desús i que es recupera com un espai sociocultural, disponible per a les associacions catarrogines. A més, podrem veure ja finalitzat el mural, amb més de 200 peces ceràmiques, de l’artista catarrogí Juan Olivares que s’ha col·locat a l’edifici. Serà a les 18.30 hores a la CV-400. Hi assistiran la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de les Corts, Enric Morera i la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, entre altres autoritats.

A més, el Teatre Auditori de Catarroja també acollirà a les 19.30 hores l’exposició fotogràfica “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República a una fossa comú de Burgos”.

El Carrer de les Bombes

Per últim, el dijous 26 a les 19 hores es col·locarà una placa commemorativa del 80 aniversari del bombardeig al Carrer Galícia, conegut com a Carrer de les Bombes, per ser el lloc on van caure els artefactes causant la mort de cinc persones, entre elles, dos menors.

Per a Martí Raga, regidor de Regeneració Democràtica, amb la Setmana de la Memòria Històrica “es recupera una part de la història de Catarroja i es reivindica el patrimoni històric i arquitectònic del poble”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + disset =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris