25n
25N
25N

Catarroja intensifica la lluita contra el mosquit amb més mitjans i un expert que farà un estudi de la població

Catarroja intensifica la lluita contra el mosquit amb més mitjans i un expert que farà un estudi de la població
21/08/2020 -

L’Ajuntament de Catarroja ha intensificat les accions per a lluitar contra el mosquit. Als tractaments habituals s’afegeixen noves mesures entre les quals destaca la contractació d’un doctor expert en biodiversitat de la Universitat de València que s’està encarregant d’estudiar les zones de possibles focus en el municipi, identificar el tipus d’insecte i recomanar el millor tractament.

“Durant tot l’any treballem per a evitar que aquest company incòmode que és el mosquit estiga entre nosaltres. El canvi climàtic que provoca un augment de les temperatures, unit a la humitat del nostre entorn, afavoreix a la població de mosquits i ens obliga a estar alerta. Per això hem contractat un especialista que ens ajudarà a triar el millor tractament estant sempre atents per a evitar futures plagues. Es tracta d’una mesura nova que segur donarà resultats en el curt termini”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

D’altra banda, s’estan duplicant els tractaments en totes les zones del municipi, així com en el polígon. Així doncs s’està incrementant el treball en els embornals amb un producte més efectiu i menys perjudicial amb el nostre entorn. Aquestes accions es realitzaran mentre que continuen les altes temperatures i humitat elevada.

Els nous tractaments es fan de matinada per a evitar el contacte amb persones i es realitzen conforme amb la normativa d’ús d’aquests productes. Per últim, destacar que les poblacions de mosquit no es troben normalment en els espais naturals, com marjals o altres, sinó en els nuclis urbans, ja que en aquestes zones naturals viuen altres insectes i animals que actuen com a depredadors naturals, sent font d’aliment els mosquits i les seues larves per la qual cosa eviten la proliferació en aquests espais. Així doncs, cal fer també un treball per a conservar la biodiversitat i que ens ajude a fer front a les plagues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + deu =