Catarroja inaugura un nou espai cultural: El Museu d'Antonia Mir (MAM)

Després de la seua reforma, es converteix en un espai d’exposicions temporals, projeccions i altres manifestacions artístiques

Catarroja inaugura un nou espai cultural: El Museu d'Antonia Mir (MAM)
07/03/2019 -

Catarroja vol ser un epicentre de cultura al territori valencià. A més de la seua aposta pel teatre, la música, la dansa o la poesia, és bressol d’artistes de totes les vessants que l’han col·locat al mapa i aprofita cada espai per a demostrar-ho. L’últim ha sigut el Museu d’Antonia Mir (MAM), que va obrir les seues portes ahir després de les seues reformes per a demostrar a la ciutadania el valor de les obres de la catarrogina, però també el d’altres 20 pintores dones a través d’una exposició amb motiu del Dia Internacional de la Dona que, com Antonia, lluiten cada dia per a fer-se lloc en un espai dominat per homes.

Exposicions temporals, projeccions, recitals, conferències i altres manifestacions artístiques tindran cabuda en el recinte que conté l’obra de la pintora catarrogina. “El MAM no sols serà el lloc ideal per a mostrar l’obra de la filla predilecta de Catarroja, sinó també un espai cultural viu”, manifesta Jesús Monzó, regidor de Cultura i alcalde de la localitat.

Una reforma necessària

Després d’una reforma necessària a causa de danys provocats per filtracions d’aigua i problemes estructurals en l’edifici, que feien perillar les més de 250 obres de la pintora catarrogina, el museu compta ara amb nous quadres i materials bibliogràfics. El MAM també té un renovat equipament tècnic i audiovisual “amb l’objectiu de programar esdeveniments culturals que puguen impulsar este envejable espai”, afegeix Monzó.

En total s’han invertit més de 100.000 euros en les obres de reparació i una nova assegurança. S’ha reparat la coberta de l’edifici principal, s’han canviat portes i impermeabilitzat finestres i s’ha pintat tot el recinte.

Antonia Mir, un referent cultural

Antonia Mir va començar en 1949 els seus estudis de Pintura i des d’aleshores ha portat el nom de Catarroja per tot el món. L’obra de l’artista ha estat present en ciutats com Madrid, Venècia, Lisboa, París, Santiago de Xile, Nova York i Brussel·les.

En l’actualitat, la pintora és membre de la Real Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València i Medalla d’Honor de la Universitat de València per la seua trajectòria artística. A més, encapçala la Fundació Antonia Mir –dedicada a l’impuls de la cultura i el mecenatge– que patrocina el premi de pintura Milagros Mir, i compta a Catarroja amb el seu propi museu, amb més de 250 obres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 19 =

sagunt a escena 2019
turismo salou