25n
25N
25N

Catarroja signa un conveni amb ACYPE per a llançar un marketplace per al comerç local

Catarroja signa un conveni amb ACYPE per a llançar un marketplace per al comerç local
17/09/2020 -

L’Ajuntament de Catarroja mitjançant el Consell Económic Local (on estan representades totes les associacions comercials i empresarials de la localitat) porten treballant en conjunt per a posar les bases del comerç del futur en el municipi amb la creació d’un marketplace (tenda online) que reunisca els establiments de Catarroja. Les intenses setmanes del confinament, van demostrar com noves vies per a accedir als clients són necessàries i que el comerç de proximitat necessitava comptar amb eines d’aquest tipus per a poder continuar avançant de cara a les noves necessitats de la societat.

“La venda online ha vingut per a quedar-se i des de l’Ajuntament no podem girar la mirada. Hem d’oferir eines i alternatives perquè els nostres comerciants puguen accedir a aquestes costoses opcions de venda. El comerç de proximitat continua tenint un ampli valor afegit quant a qualitat i riquesa del producte, així com la seua vinculació amb l’economia local. Ara, al client de Catarroja se li obri un gran ventall de possibilitats amb el llançament en les pròximes setmanes d’aquesta botiga online que acostarà, encara més, a tot el veïnat al seu establiment, podent comprar des de qualsevol dispositiu i rebent el producte a casa”, explica Lourdes Rodríguez, regidora d’Impuls Econòmic.

Aquesta plataforma sorgeix del treball comú entre comerciants i Ajuntament, els qui, en les reunions realitzades durant les setmanes de confinament i posteriors, van veure la necessitat de generar un espai online. Després de sondejar opcions i conscients que la ajuda més gran al comerç local en aquests mesos d’incertesa social i econòmica era apostar per la venda online, des de la regidoria d’impuls econòmic es va buscar l’opció per a crear un marketplace que poguera pal·liar aquesta necessitat. Així doncs, dins del pla Reactiva Catarroja s’ha preparat un programa pilot per dos anys per al llançament plataforma que ja està en la seua fase final i que hui ha avançat un pas més amb la signatura del conveni de col·laboració amb ACYPE (associacions comerciants locals) perquè des dels comerciants es facen càrrec de la gestió d’aquesta.

“Per a totes estes iniciatives de tipus col·laboratiu és molt important la implicació dels comerços i l’administració local i en este cas l’Ajuntament de Catarroja ha deixat clar la prioritat per l’impuls de l’economia local i estar al costat dels xicotets comerços del municipi. Açó, amb la resta d’ajudes del Plan Reactiva és un gran esforç econòmic per a poder eixir des d’aquesta situació el més enfortits possible”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja, present en la signatura del conveni. Per la seua banda, des d’ACYPE, Jesús Cruz, secretari de l’associació ha agraït la col·laboració de l’ajuntament, ja que “sense l’ajuda de l’administració reptes com la venda online serien impossibles i l’actual situació ens ha demostrat que aquest és el camí”

Pel que fa al funcionament, la plataforma tindrà des del primer dia una àmplia selecció de productes, ja que s’han interessat per ella més de 80 establiments. A ells, també s’afegeix el Mercat de Catarroja, que tindrà una pestanya destinada als comerciants que allí operen i també està en procés de finalització una opció per a l’hostaleria, amb el repartiment de menjars a domicili. En definitiva, una plataforma que posarà a Catarroja a l’avantguarda del comerç de proximitat i que obrirà una porta comercial virtual a tot el veïnat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 1 =