caixa popular

Catarroja dóna veu als barris

Catarroja dóna veu als barris
06/06/2017 -

L’Ajuntament de Catarroja està realitzant les ‘Xarrades per arreglar el barri’, un procés de participació ciutadana que recorre tots els barris de la població. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la regidoria de Participació Ciutadana amb la intenció que els veïns i veïnes aporten suggeriments per a millorar el seu barri.

El procés consta de dues reunions per barri, una primera en la qual es recullen les idees i aportacions dels participants i altra de construcció col·lectiva en la qual es fan propostes que solucionen els problemes dels barris.

A la pàgina web de l’Ajuntament s’ha publicat un calendari amb les dates i la localització de les reunions, així com el seguiment de les reunions i les conclusions. Ja s’han fet les de Les Barraques, el Raval, El Pilar, La Regió, La Florida i Villa Carmen, i encara queden les xerrades d’Horteta i Vil.la Romana, Fumeral, Institut, Mercat, Charco i Tramviaris.

Algunes de les propostes que la ciutadania ha fet arribar a l’Ajuntament estan relacionades amb la millora dels parcs i jardins, el trànsit i la situación d’algunes vies públiques, l’aparcament o la neteja viària, en este cas concret, la solució al problema dels excrements dels animals al carrer. En este sentit, la regidoria de Neteja ja ha posat en marxa la campanya ‘Catarroja Il.lustre’ per a conscienciar als propietaris de gossos perquè recullen les deposicions dels animals.

Catarroja participativa

El consistori està realitzant esta iniciativa amb la col.laboració de la Fundació Horta Sud amb la qual ha signat un conveni per a dinamitzar el teixit associatiu i posar en marxa processos de participació i implicació ciutadana.

Les ‘Xarrades per arreglar el barri’ complementen el procés encetat amb la publicació de l’enquesta de qualitat de vida de 2017 que recull cada dos anys les preocupacions i dels veïns i veïnes de la localitat i les valoracions de l’entorn i del serveis que reben.

Per a la regidora de Participació Ciutadana Dolors Gimeno “és important escoltar quines són les inquietuds dels nostres veïns i veïnes a l’hora de treballar per millorar el poble”. “L’administració ha d’estar a peu de carrer i en este cas els problemes varien d’un barri a altre, per això és fonamental saber quina és l’opinió de la gent que viu allí”, ha afegit. Dolors Gimeno també ha manifestat que “en acabar les sessions de cada barri, comença un període per donar resposta als participants per part de l’Ajuntament, així com perquè la ciutadania s’organitze i empodere per fer un poble millor”.

Esta no és l’única iniciativa de participació ciutadana. Fa només uns dies ha acabat al procés per aportar les opinions ciutadanes a l’hora de redissenyar l’avinguda de la Diputació, amb danys estructurals a causa de les arrels dels arbres. Les aportacions desl veïns i veïnes que hi han participat s’han incorporat al projecte que es presentarà a finals de mes.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats