25n
25N
25N

Catarroja tindrà el Centre de Salut integrada de referència més gran de la Comunitat Valenciana

Catarroja tindrà el Centre de Salut integrada de referència més gran de la Comunitat Valenciana
27/06/2018 -

La Conselleria de Salut Universal i Salut Pública destinarà cinc milions d’euros perquè Catarroja compte amb el Centre de Salut integrada més gran de la Comunitat Valenciana. Així ho han indicat Carmelina Pla, directora general de la conselleria, i Isabel Castelló, sotssecretària, en un acte de la setmana passada en el municipi. D’aquesta manera, la localitat de l’Horta Sud tindria diverses àrees de medicina integrades en un sol centre.

Tal com expliquen Pla i Castelló, aquesta quantiosa inversió serà per a ampliar i millorar les instal·lacions. Així, amb l’aplicació de la subvenció hi haurà una àrea de medicina familiar, pediatria, odontologia, salut mental, rehabilitació, radiologia i atenció continuada. D’aquesta manera, s’agilitarien els processos d’atenció sanitària de primer i segon nivell per als pacients, que en un mateix lloc disposarien de més especialitats. Gràcies al pla de dignificació que va llançar Carmen Montón, ex-consellera de Salut Universal i Pública i actual ministra de Salut, Consum i Benestar Social, s’ha millorat una situació “insostenible on les infraestructures i tecnologies sanitàries es trobaven en una situació d’obsolescència crítica”, afig la directora general.

El projecte d’execució estarà acabat al juliol d’enguany i serà aproximadament en el primer trimestre de 2019 quan comencen les obres, una vegada adjudicada la licitació. Per tant, els catarrogins hauran d’esperar per a gaudir de les noves oportunitats que ofereix el Centre de Salut integrat més gran de la comunitat i que pretén convertir-se en un referent. “En la salut, tots som iguals, per la qual cosa és necessari tenir les millors instal·lacions sanitàries possibles”, conclou Carmelina Pla.

330 milions per a dignificar els centres de salut de la Comunitat Valenciana

El pla de dignificació de l’actual ministra de Salut, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, disposa de 330 milions d’euros per a “dignificar” les infraestructures i instal·lacions de centres mèdics a la Comunitat Valenciana. D’ells, 66 seran invertits durant enguany per consens amb els alcaldes i els ajuntaments o de forma directa en espais “on és evident que cal actuar”, va explicar l’ex-consellera en la seua compareixença en el fòrum Nova Economia de l’abril passat. “No es tracta tant de grans obres com de dignificar”, va voler aclarir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

CCCC
torrent