25n
Orgull
Orgull

Catarroja celebra el certamen de bandes de música

Catarroja celebra el certamen de bandes de música
30/10/2016 -

El Teatre Auditori de Catarroja comptarà hui diumenge amb les actuacions de quatre bandes provinents de diferents parts de la Comunitat Valenciana i de l’estat espanyol.

La localitat celebra el segon certamen de bandes de música Vila de Catarroja, al qual enguany han optat diverses agrupacions de bona part del país.

La segona edició del certamen se celebrarà en dues sessions de matí i vesprada. A les 11.30h començarà l’actuació del Centre Instructiu Musical Santa Cecilia de Yátova, dirigit per Juan Manuel Alarcón. Posteriorment tocarà la Societat Musical La Constància de Moixent, dirigida per Juan Carlos García.

A les 17.30 hores es reprendrà el certamen amb l’actuació de l’Associació Banda de Música de Calasparra, sota la direcció de Julián Andreo. Finalment serà la banda la Unió de Catarroja, com a convidada, la que isca a l’escenari.

Les bandes hauran d’interpretar una obra obligada “Divertiment per a banda” del compositor catarrogí Francisco A. Bort Ramón, un pasdoble de presentació d’un autor catarrogí i una peça de lliure elecció. Prèviament al concert hi haurà una desfilada no puntuable per l’avinguda de la Diputació que acabarà al TAC.

Per a l’organització del certamen s’ha constituït un comité d’assessorament format per professionals de prestigi. L’integren Francisco Salanova, Lluís Marzal, Pasqual Peris i Santiago Marzal. El jurat estarà format per Francisco A. Bort Ramón, Pablo Sánchez Torrella I Beatriz Fernández Aucejo, tots ells músics de reconeguda trajectòria.

El concurs té una important dotació econòmica. El primer premi serà de 6000 euros, el segon de 3500 i el tercer de 2000. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, pretén potenciar el paper de les societats musicals com un del nexes vertebradors de la nostra societat i cultura, i situar el nom de Catarroja com un dels referents de la música a nivel estatal.

En total al certamen es presentaren 8 bandes de Múrcia, Andalusia, Castella la Manxa i la Comunitat Valenciana. És la primera edició en la qual es presenten bandes de fora de la Comunitat Autònoma, el que fa que el certamen es consolide substancialment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =