25n
25N
25N

Catarroja Camina, una campanya d’urbanisme tàctic

Una sèrie d’actuacions en la via pública busquen recuperar espai per al vianant

Catarroja Camina, una campanya d’urbanisme tàctic
06/04/2021 -

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Catarroja ha iniciat les primeres actuacions d’urbanisme tàctic amb la marca paraigües de Catarroja Camina. D’aquesta manera es pretén, de forma ràpida i econòmica, reorganitzar l’espai públic i prioritzar el trànsit de persones i de mobilitat sostenible.

Una de les primeres actuacions ha sigut al carrer Casetes d’Isidoro, amb la incorporació de jardineres adaptades a l’espai viari per a garantir la seguretat dels vianants. També, els pròxims dies finalitzarà una actuació al carrer Colon de la població, on s’està creant un mural sobre la calçada amb motiu musical (el carrer allotja la seu de la Banda L’Artesana) i es reordenarà el trànsit de vehicles per reduir la presència de cotxes i vehicles pesats, tal com es va fer al barri del Raval la legislatura passada. Aquesta actuació compta amb l’informe favorable de la policia local i s’han utilitzat materials anti-relliscants i adequats als estàndard viaris.

A continuació s’actuarà sobre la plaça Vella, al centre històric del poble, convertida actualment en una zona d’estacionament en superfície, per a recuperar espai públic de qualitat per al veïnat.

“Catarroja Camina funcionarà com a marca paraigües d’altres actuacions municipals, com la reurbanització del carrer Paluzié, les obres del qual començaran de forma immediata i que preveuen un carrer en plataforma única i que incorpore arbrat i mobiliari urbà o la ruta per a bicicletes i persones que connectarà Catarroja amb Paiporta i Massanassa en un projecte subvencionat per la Diputació de València”, explica Martí Raga, regidor d’urbanisme. Per al disseny del cartell de la campanya s’ha comptat amb l’artista de Banyeres, César Barceló que ha adaptat en format còmic una Catarroja amb un urbanisme més amable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 11 =