25n
25N
25N

Campanya informativa sobre el consum del tabac a l'interior de carpes

Campanya informativa sobre el consum del tabac a l'interior de carpes
29/12/2017 -

La Policia Local de Catarroja ha realitzat aquest mes de desembre una campanya informativa sobre el consum de productes del tabac a l’interior de les carpes d’establiments públics com a conseqüència de l’incompliment reiterat d’aquesta normativa.

La campanya ha suposat la visita de la Policia Local de Catarroja als 41 establiments del municipi que tenen instal·lada una carpa en la via pública, per tal d’informar els propietaris sobre la llei 42/2010, que regula les mesures sanitàries enfront del tabaquisme i el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac.

Aquesta llei disposa que està totalment prohibit fumar a l’interior de bars, restaurants i altres establiments de restauració tancats. I que, d’aquesta manera, únicament es podrà consumir productes de tabac en espais a l’aire lliure, entenent-se com tot espai no cobert o tot espai que estant cobert, estiga rodejat lateralment per un màxim de dos murs o paraments.

Els agents han informat als propietaris d’aquesta normativa, que en el cas de les carpes, explicita que només es pot consumir productes de tabac al seu interior si, com màxim, estan cobertes a més del sostre, dues de les quatre possibles parts laterals. Aquesta normativa estava incomplint-se reiteradament, vulnerant la salut pública de la ciutadania.

Sancions per l’incompliment

Els agents també han informat als propietaris de les sancions derivades de l’incompliment de la citada normativa, les quals comprenen des dels 30€ fins als 600€ per al client i de 601€ a 10.000€ per al titular/responsable de l’establiment.

Finalitzada la campanya, uns dies després es va detectar novament l’incompliment de la normativa en dos dels establiments visitats, el que ha comportat l’aplicació de sancions als dos establiments i tres clients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + quinze =

bombers
CCCC