25n
25N
25N

Catarroja blinda els drets i llibertats dels seus xiquets i xiquetes en el Dia de la Infància

L’accés a la salut, l’educació, la llibertat o el dret al joc i al descans són alguns dels drets que es reivindiquen durant el Dia de la Infància

23/11/2020 -

Les administracions públiques han de protegir els drets i llibertats, especialment els dels xiquets i xiquetes, per a aconseguir un futur més just i igualitari. Amb aquesta premissa Catarroja, com a Ciutat Educadora, ha celebrat durant tot el mes de novembre el Dia de la Infància 2020, amb una àmplia programació d’activitats adaptades al protocol de prevenció davant la COVID-19.

La celebració va començar dimecres passat 18 de novembre amb ‘Menudes Harmonies’, un espectacle musical en el qual, a través de la música, els xiquets i xiquetes catarrogines han conegut els seus drets. Es tracta d’una performance organitzada des de la Diputació de València que, segons assenyala la diputada d’Educació i Inclusió Social, Empar Folgado, “està protagonitzada per Eglantyne Jebb, fundadora de Save The Children, juntament amb altres personatges com Mary Poppins, que expliquen aquests drets en un recorregut pels municipis valencians“.

A més, el 20 de novembre, Dia de la Infància, el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) va acollir la conferència ‘Y tú, ¿por qué eres negro?’ de la mà de Rubén Bermúdez i el Consell de la Infància i l’Adolescència, creat enguany per part del consistori, va llegir el manifest per a reivindicar un futur i present més just entre joves i xiquets i xiquetes de tot el món.

Nuria Blanch, regidora de Ciutat Educadora, ha destacat l’important paper que juga aquest organisme juvenil: “Volem que els nostres consellers i conselleres ens expliquen com volen que siga la seua ciutat i com volen que siga per a ells el lloc en el qual viuen. Per a nosaltres és molt important donar veu a les seues reivindicacions i actuar tenint-les en compte”.

Per part seua, l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, coincideix amb Blanch i assegura que “apostar per ser ciutat educadora és apostar per la transversalitat a l’ajuntament”. “Tots eduquem i canviem hàbits a la ciutadania amb el que fem des de l’Ajuntament, i això demostra que educar no sols implica la docència. És important que la ciutadania sàpia quant val un arbre, el banc que posem a la porta de la seua casa… i per tant, jo pense que ser ciutat educadora és acostar l’administració al poble i que tothom tinga una actitud crítica”.

La salut, l’educació, la llibertat o el dret al descans i al joc són alguns dels drets que es reivindiquen en aquesta jornada, i que durant la pandèmia s’han vist perjudicats. Segons assenyala Miquel Verdeguer, “és fonamental que nostres i xiquetes tinguen garantida una salut, una educació de qualitat, que puguen opinar lliurement, jugar, ser atesos en cas d’auxili… en definitiva, temes bàsics que hem de protegir des de les administracions, especialment durant aquests temps”.

Per part seua, la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, ha explicat que “des de totes les administracions progressistes s’està posant els drets dels infants en primera línia de treball perquè això no es quede a les aules. Al final, estem educant a ciutadans i ciutadanes i és important que coneguen els seus drets perquè el dia de demà formen part de les administracions“.

El fermall d’or l’han posat aquest dissabte tallers de batucada, circ, jocs populars i espectacles infantils amb protocols de seguretat al Parc de Paluzié i l’Espai Clara Campoamor. Així, els xiquets i xiquetes i les seues reivindicacions han sigut protagonistes durant el mes de novembre i la resta de l’any, a través del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, a Catarroja, Ciutat Educadora.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 7 =