25n
25N
25N

Catarroja actua contra la processionària en els seus parcs i jardins

Catarroja actua contra la processionària en els seus parcs i jardins
28/10/2020 -

L’Ajuntament de Catarroja reprén el tractament que des de fa tres anys s’ha demostrat com a innovador i alternatiu contra la plaga de la processionària, es tracta de l’endoteràpia. Aquest mètode consisteix a injectar en els troncs dels arbres una substància fitosanitària que va directament al sistema vascular dels pins, evitant qualsevol impacte en persones o animals. La processionària és un cuc perillós que pot causar lesions en persones i, especialment en les mascotes.

“Des de l’Ajuntament busquem mesures que puguen tindre el mínim impacte en el nostre entorn i respecten les normes de convivència. D’altra banda, continuem analitzant les zones de major risc, treballant amb especial cura en les zones pròximes als parcs canins, ja que aquest cuc és particularment perillós per a les mascotes”, conclou Martí Raga, regidor d’Urbanisme i Mobilitat.

El tractament, que dura almenys dos anys i que recentment s’ha renovat, té, per tant, una aplicació innòcua en persones, però també respectuosa en altres insectes beneficiosos per a l’entorn, com són les abelles. En aquest sentit, el seu impacte en el medi ambient és molt més reduït perquè no s’aplica indiscriminadament i la quantitat de producte utilitzat és molt reduïda.

Durant les pròximes dues setmanes, els operaris aplicaran aquest tractament en els pins dels parcs i jardins de Catarroja per a complir amb els objectius de protecció contra la plaga de la processionària.

Aquest tractament se suma a tota una sèrie d’accions de lluita biològica que l’Ajuntament ha posat en marxa en els últims anys, com la instal·lació de caixes niu per a oronetes i falciots a la recentment renovada plaça del Port del barri de les Barraques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 5 =