caixa popular

El Ministeri inclou en el seu pròxim catàleg de senyals les advertències que València ha incorporat

El Ministeri inclou en el seu pròxim catàleg de senyals les advertències que València ha incorporat
07/07/2017 -

El Ministeri de l’Interior ha inclòs en el seu nou catàleg de senyals les plaques amb les quals la regidoria de Mobilitat Sostenible va reforçar la seguretat de ciclistes i la resta d’actors de la via a les interseccions de l’Anell Ciclista. Aquestes plaques, instal·lades coincidint amb l’obertura d’aquesta nova infraestructura, adaptaven la imatge del senyal de situació de pas de vianants a un carril bici, advertint de la seua presència en una intersecció als vehicles que s’aproximaven a ella.

Després d’instal·lar-la, des de la regidoria de Mobilitat Sostenible es va realitzar una comunicació al Ministeri per a la seua possible incorporació al catàleg de senyals, en suposar un pas lògic en l’evolució de la senyalística vial que ha anat incorporant tots els canvis que s’han produït en ciutats i carreteres durant els últims anys. No obstant això, Interior ja l’havia proposat per la seua part prèviament a la petició.

D’això va tindre constància aquesta setmana el personal tècnic del servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València durant la reunió convocada per la DGT per abordar la redacció del Pla estratègic estatal de la Bicicleta per a Espanya, en la qual van ser informats de la incorporació d’aquest i d’altres nous senyals. Ara la DGT traslladarà la seua proposta de nou catàleg a Europa perquè emeta l’informe previ pertinent abans de la seua definitiva aprovació en el primer trimestre de 2018.

Coneixedor d’aquesta circumstància el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha declarat la seua satisfacció pel fet que “una vegada més queda de manifest que les polítiques i mesures de la nova corporació municipal estan no només en el camí correcte sinó que són un referent en l’Estat, i que a més treballem en total sintonia amb la DGT”.

El regidor ha considerat “normal” que es donen situacions com està quan “es treballa pensant en el benestar i la seguretat” de la ciutadania. “A la societat constantment s’estan produint canvis i tot el que és norma ha estat prèviament una cosa nova” ha declarat el regidor, que ha aprofitat per a lamentar que des d’alguns fronts s’haja tractat de polititzar amb una mesura realitzada pensant en el benestar de les persones.

“No és una qüestió de partits -ja que per exemple Javier Maroto, del Partit Popular, quan va ser alcalde de Vitòria no va frenar l’avanç de la ciutat en mesures de sostenibilitat i medi ambient- sinó de mediocritat, i està clar que, malauradament, ací encara hi ha qui prefereix posar en perill la seguretat i la salut de les persones abans que reconéixer i donar suport al gran treball que està realitzant aquesta regidoria i el Govern de la Nau”, ha conclòs Grezzi.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 8 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris