25n
Orgull
Orgull

El 'Catàleg de protecció dels béns culturals de l'Horta' eixirà prompte a informació pública

El 'Catàleg de protecció dels béns culturals de l'Horta' eixirà prompte a informació pública
08/07/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst traure pròximament a informació pública el ‘Catàleg de protecció dels béns culturals de l’Horta’, segons ha informat el conseller, Arcadi España, en Les Corts.

El conseller ha comparegut en el Ple de les Corts per a informar de les mesures del Consell per a protegir l’Horta de València com a patrimoni cultural i ha avançat que “ja es disposa de l’esborrany del catàleg i del document ambiental estratègic, s’està formalitzant la documentació”.

Com ha explicat, “el catàleg, previst en la llei de l’Horta, suposa inventariar més de 400 elements del patrimoni cultural de l’Horta de València, que abasta tot el patrimoni edificat, com a alqueries, cases d’horta, ermites o barraques”.

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que “també destaca el patrimoni hidràulic, ja que els assuts, séquies i elements tradicionals de reg contenen importants elements de patrimoni etnològic, i itineraris i camins històrics”.

Així, “cada element identificat tindrà la seua fitxa i criteris d’intervenció perquè aquest patrimoni no es fossilitze, sinó que puga ser posat en valor a través d’usos compatibles amb el PAT”, ha indicat el conseller, que ha afegit que “el catàleg no contemplarà únicament els elements de valor asilats, sinó que es conservaran i activaran en el seu context paisatgístic”.

Per a Arcadi España, “un altre dels objectius del catàleg és donar criteris i pautes per a harmonitzar les construccions i edificacions en l’Horta”. En definitiva, ha apuntat, es tracta d’actuar sobre un patrimoni de valor incalculable i que, juntament amb les mesures del PAT, que permet protegir més de 10.000 hectàrees, pretén que l’Horta siga un espai cultural però també viu i productiu”.

En la seua intervenció, el conseller ha destacat que “l’horta és un senyal d’identitat, un espai d’indubtable valor, i hem d’aconseguir que siga un espai viu i que mantinga les seues singularitats”.

Integració tarifària

D’altra banda, en relació amb la xarxa de Rodalia, el conseller s’ha referit a la importància de la integració tarifària per a un transport públic més eficient i eficaç en la mobilitat quotidiana dels ciutadans i ciutadanes.

“Amb la implantació el mes vinent de gener de la integració tarifària -ha apuntat- aconseguirem que una persona usuària del transport públic en l’àrea metropolitana de València puga viatjar amb el mateix títol en Metrovalencia, Rodalia, Metrobús i autobusos urbans”.

Finalment, Arcadi España ha ressaltat que “el preu serà el mateix per a cada zona independentment del mitjà de transport que s’utilitze i, a més, es bonificarà el transbord”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 16 =