25n
25N
25N

Catalá (PP) urgeix davant la pujada de l'atur a "aprovar ja rebaixes i bonificacions fiscals" a la ciutat

Catalá (PP) urgeix davant la pujada de l'atur a "aprovar ja rebaixes i bonificacions fiscals" a la ciutat
06/04/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha considerat aquest dilluns que “la pujada el mes de març de l’atur a la ciutat en 5.120 persones” fa “urgent” la necessitat d'”aprovar ja rebaixes i bonificacions fiscals” per part del consistori.

Catalá ha assenyalat, en un comunicat, que aqueix increment situa “el nombre d’aturats en 58.318 aturats” en la capital valenciana i fa que s’hi ha registrat en ella “un increment del 9,6 per cent respecte al mes anterior”. Així mateix, ha ressaltat que València és de les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana la que té un augment major d’aturats, “ja que a Alacant puja un 7,8 per cent i a Castelló, un 7,1 per cent”.

“La ciutat de València és una de les ciutats d’Espanya on més ha pujat l’atur de tota Espanya, per damunt de Madrid i per damunt de ciutats com Barcelona o Saragossa”, ha agregat la responsable ‘popular’, que ha afirmat que “en els pròxims mesos encara pot ser pitjor la situació de desocupació”.

María José Catalá ha indicat que el seu grup reclama “amb urgència” al govern local que conformen Compromís i PSPV “que aprove ja un paquet de mesures de rebaixes i bonificacions en impostos i taxes”. A més, ha sol·licitat acordar que s’ajorne “el pagament de l’IBI com a mínim al mes de juliol i que les ajudes a autònoms i pimes es donen al cent per cent dels sol·licitants que complisquen els requisits” recollits en la línia de subvencions aprovada per a pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària de la Covid-19.

“Totes les mesures han d’anar vinculades al manteniment de l’ocupació”, ha subratllat la portaveu del PP, que ha demanat a l’executiu municipal que “escolte als col·legis professionals” i que “aprove ja una ampliació de crèdit perquè les ajudes per a autònoms i pimes arriben a tots els que la sol·liciten i complisquen els requisits, no als primers a presentar la sol·licitud fins a esgotar-se la partida”.

“Aquesta va ser una petició que va fer el grup ‘popular’ i que de moment el govern no ha aprovat”, ha agregat. El PP ha assenyalat que el Col·legi d’Advocats de València i el Col·legi de Graduats Socials han denunciat “el plantejament equivocat de l’Ajuntament de València per a concedir les ajudes a autònoms i pimes, basant com a criteri l’ordre de presentació de la sol·licitud”.

“Aquest és el sentir de la majoria d’associacions de pimes i autònoms” ha apuntat la formació, que ha exposat que totes dues entitats han indicat que “el programa d’ajudes de l’Ajuntament de València Re-Activa està generant ansietat, preocupació i molta impotència en la ciutadania pel fet que està previst que el consistori les entregue per ordre cronològic d’entrada”.

“L’Ajuntament ha convertit unes subvencions, molt necessàries en aquests moments, en una subhasta amb carrera d’obstacles a veure qui arriba el primer. Així ho va establir en la convocatòria i fins a acabar el crèdit”, ha destacat també el PP respecte al plantejat pels citats col·legis professionals.

El grup ‘popular’ ha ressaltat que aquestes entitats també demanen que “s’acorde l’ampliació del crèdit pressupostari a fi que aquestes ajudes s’atorguen al cent per cent dels sol·licitants que complisquen els requisits, el presenten el primer dia o l’últim del termini”.

“TENSIÓ”

Catalá ha asseverat referent a això que “no poden ser l’ajudes una subhasta de l’Ajuntament de València per a aquells que siguen més ràpids presentant la sol·licitud” i ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que faça “ja una modificació de crèdits perquè les ajudes es donen al cent per cent dels sol·licitants que complisquen els requisits”.

Catalá ha insistit en la “tensió provocada per la convocatòria d’ajudes per a pimes i autònoms” i ha reclamat que “compareguen públicament amb urgència els responsables d’aquesta improvisació i donen explicacions als més de 55.000 autònoms i als centenars de petites i mitjanes empreses que es quedaren sense ajudes per no poder tramitar-les dels primers”.

“Han de rectificar ja i dotar de crèdit necessari perquè tots els que presenten la sol·licitud i complisquen els requisits li les concedisquen”, ha reiterat la representant del PP, que ha rebutjat que “el criteri de selecció” siga “l’hora i data de presentació”. María José Catalá ha considerat que així “no s’està complint amb el principi d’igualtat, ja que existeixen sol·licitants que per causes alienes a la seua voluntat no han pogut accedir a la seu electrònica”.

Igualment, ha censurat que el crèdit queda condicionat “a la declaració de la disponibilitat d’aquest, és a dir, fins a esgotar-se” el destinat a la convocatòria, 3.760.000 euros. “Donada la quantitat d’autònoms –més de 54.000–, microempresa i petita empresa que existeixen a València, el crèdit és absolutament insuficient”, ha exposat la portaveu ‘popular’.

“LES MILLORS MESURES”

El PP ha destacat, així mateix, la seua aposta per “les rebaixes i bonificacions fiscals” com a “millors mesures” que “arriben a tots els afectats per la crisi econòmica generada per la Covid-19”. Així, reclames al govern local “que comence ja a elaborar un nou pressupost de guerra on recollir totes aquestes mesures, ja que el pressupost aprovat a l’octubre ja no ens serveix”.

Igualment, ha recordat que ha reclamat la convocatòria d’un ple extraordinari on s’aproven aqueixes rebaixes i bonificacions fiscals. Catalá ha assegurat que “qualsevol modificació de les ordenances és un procés llarg i és urgent que passen ja per un ple municipal perquè els afectats puguen beneficiar-se d’elles com més prompte millor”. El grup municipal del PP va proposar fa una setmana un pla de rebaixes fiscals per a activar i rellançar l’economia de València quan acaba l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 17 =